Kopecký sa teší na novú sezónu, zvýšenú konkurenciu v tíme panterov víta

NETKY.SK • 23 September 2014, 16:05 • 2 min
Kopecký sa teší na novú sezónu, zvýšenú konkurenciu v tíme panterov víta

SUNRISE - Tomáš Kopecký si chce v nadchádzajúcom ročníku NHL napraviť chuť po minulej nevydarenej sezóne. Slovenský hokejista odohral vlani v drese Floridy Panthers iba 49 duelov s bilanciou štyri góly a osem asistencií, o väčšiu zápasovú porciu ho obral otras mozgu, ktorý utrpel počas februárových ZOH v Soči.

slovakia

left justify in out

V dôsledku zranenia sa musel dva mesiace vyhýbať akejkoľvek fyzickej aktivite. Keď mu dali lekári konečne zelenú, bola už sezóna pasé, keďže "panteri" zostali pred bránami play off. Tridsaťdvaročný útočník sa tak rozhodol poriadne zabrať v posilňovni.

 

"Na novú sezónu som sa začal pripravovať prakticky už v apríli. Teraz ma už nič neobmedzuje, cítim sa byť zdravý. Snažil som sa prísť do prípravného kempu v čo najlepšej forme," uviedol Kopecký pre denník Miami Herald. Panthers chcú na minulý ročník, v ktorom boli so ziskom 66 bodov druhým najhorším tímom v súťaži, čo najskôr zabudnúť. "Každý vie, že to, čo sa stalo v minulej sezóne, je neakceptovateľné. Ja osobne som si to vzal k srdcu. Chalani prišli tento rok do kempu v skvelej fazóne."

 

Generálny manažér Floridy Dale Tallon očakáva, že v novej sezóne zlepšia svoje výkony hráči ako Kopecký či Tomáš Fleischmann. Spolu so Scottiem Upshallom sú v poslednom roku ich zmlúv, čo im dodáva na motivácii. "Je to pre nich nová šanca. Myslím si, že boli veľmi sklamaní z minulého ročníka, či už po individuálnej alebo tímovej stránke. Z 29. miesta nemal nikto radosť," povedal nový tréner "panterov" Gerard Gallant.

 

Kabína Floridy je plná nových tvárí. Mužstvo v lete posilnili útočníci Jussi Jokinen, Dave Bolland, Derek MacKenzie, Shawn Thornton či obranca Willie Mitchell. Podobne ako pri prestavbe tímu v roku 2011 aj teraz vládnu v kempe "panterov" optimizmus a vysoké očakávania. "Takáto konkurencia, akú máme teraz v kempe, nám chýbala," vyslovil sa pre klubovú webstránku Kopecký, ktorý je rozhodnutý vydať zo seba maximum. "Minulý ročník je za mnou. Mal som dobré leto a netrápia ma už žiadne symptómy otrasu mozgu. Som na novú sezónu pripravený a spravím všetko pre to, aby som pomohol tímu k víťazstvám. Prijmem akúkoľvek pozíciu v mužstve. Cítim, že toto bude pre nás veľká sezóna. Už sa na ňu veľmi teším," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona