Kopecký o Radivojevičovi: Výborne sa dopĺňame

NETKY.SK • 5 Máj 2013, 18:00 • 2 min
Kopecký o Radivojevičovi: Výborne sa dopĺňame

HELSINKI - Vlani tvorili najproduktívnejší útok slovenskej hokejovej reprezentácie na majstrovstvách sveta. Na šampionáte v Helsinkách sa stretli aj tentokrát, no centra Michala Handzuša vymenili za Mária Bližňáka. Brankovi Radivojevičovi a Tomášovi Kopeckému to však zatiaľ "nesype" tak ako pred rokom.

slovakia

left justify in out

Oboch zdobí bojovnosť a chuť po víťazstve a aj preto si na ľade tak dobre rozumejú. "Sme podobné typy hráčov. Pre nás nie je ani jeden puk stratený a stále bojujeme. On je pravák, ja som ľavák, takže sa výborne dopĺňame a vieme si vytvoriť šance," povedal pre TASR Tomáš Kopecký. 

Radivojevič mu chválu oplatil: "Je to dôrazný hráč a hlavne pred bránkou, kde sa dokáže dobre orientovať. Pre toto mužstvo je nenahraditeľný. Poznáme sa už dlho. Hrávali sme spolu ešte v Trenčíne v doraste a za juniorov. Hrá sa mi s ním veľmi dobre. Na ľade robí veľa miesta, vie podržať puk, dobre prihrať i vystreliť."

Radivojevič bol vlani najproduktívnejší slovenský útočník na šampionáte, keď v desiatich dueloch strelil štyri góly a pridal rovnaký počet asistencií, Kopecký zaznamenal päť presných zásahov a jednu asistenciu. Tento rok nastupujú v strede útoku s centrom Máriom Bližňákom, s ktorým sa rýchlo zohrali. Pre súpera sú neustále hrozbou, no zatiaľ im chýba presná muška. "Dokážeme si vypracovať šance, či už hráme v presilovke alebo vo vyrovnanom počte. To je celkom dobré, no musíme ich aj premieňať. Musíme pridať v koncovke a byť dôraznejší," pokračoval Kopecký.

Tridsaťdvaročného útočníka mrzeli najmä jeho tutovky v zápase s fínskymi hokejistami (0:2). "Škoda ich. Boli sme lepší, no nedali sme góly a im padli dva náhodné. Keby bolo po prvej tretine 4:1, či 4:0 pre nás, nikto by nemohol nič povedať. Ja osobne som tam mal tiež vyložené šance a proti takým súperom ako je Fínsko, ich musím premieňať, takže som nahnevaný aj na seba," sypal si popol na hlavu.

Kopecký chce už smolný zápas hodiť za hlavu. "Prehra ešte mrzí, no musíme na to čo najrýchlejšie zabudnúť a pripraviť sa na veľmi dôležitý zápas proti Nemcom. Dúfam, že už budeme mať trochu viac šťastia v koncovke a prelomíme smolu," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies