Kopecký ešte nebodoval, ale zostáva trpezlivý

NETKY.SK • 23 Október 2013, 12:25 • 2 min
Kopecký ešte nebodoval, ale zostáva trpezlivý

SUNRISE - Kým v minulej sezóne sa slovenskému hokejistovi Tomášovi Kopeckému bodovo darilo, v tejto sa v prvých desiatich zápasoch sezóny nedočkal gólu či asistencie.

slovakia

left justify in out

V lockoutovom ročníku 2013 patril k ofenzívnym lídrom Floridy Panthers, v 47 stretnutiach strelil 15 gólov a pridal 12 asistencií. Napriek súčasnej nulovej produktivite je tréner Kevin Dineen spokojný s prístupom vicemajstra sveta 2012. "Kopy je v poriadku. Nebudem ho súdiť iba podľa štatistík. Má iné prednosti, je neustále cenný pre tím. V každom zápase hrá tak, aby sme vyhrali ako kolektív. Vieme, čo sa v ňom skrýva," uviedol pre Sun Sentinel tréner Floridy Kevin Dineen.

Kopecký, ktorý často nosí v zápasoch na drese asistentské áčko, verí, že jeden úspešný zásah by jeho súčasnú sériu mohol zlomiť a naštartovať novú - produktívnu. Spolu so záverom uplynulej sezóny neskóroval už v osemnástich súbojoch za sebou. V tíme patrí k hráčov, ktorí vedia hrať výborne na oboch koncoch klziska. "Je to, samozrejme, pre mňa ťažké obdobie. Rád by som pomohol tímu aj bodmi za góly a asistencie. Momentálne sa mi príliš nedarí, ale musím zostať trpezlivý. Mal som dobré šance, potrebujem jednu využiť. Hneď, ako sa to stane, by mohlo prísť k zvratu. Potrebujem tvrdo pracovať a držať sa základov. Čím viac budem strieľať, tým budem mať viac možností na skórovanie," povedal pre Sun Sentinel Kopecký. 

V porovnaní s vlaňajškom, keď mala Florida viac zranených hráčov, dostáva Kopecký menej možností v presilových hrách, jeho priemerný zápasový pobyt na ľade v početnej výhode klesol z 2:05 min na 1:06. V oslabeniach je však tretím najvyťaženejším útočníkom Panthers. "Všetko je v mojich rukách, potrebujem využiť príležitosti, ktoré dostávam. Chápem, že moja úloha v tíme je trochu iná ako v predchádzajúcej sezóne," doplnil pre Sun Sentinel Kopecký.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona