Kopaczová: Poľsko je v prípade hrozby pripravené zaviesť hraničné kontroly

NETKY.SK • 14 September 2015, 14:35 • 2 min
Kopaczová: Poľsko je v prípade hrozby pripravené zaviesť hraničné kontroly

VARŠAVA - Poľsko je pripravené na zavedenie kontrol na svojich hraniciach s ďalšími členskými štátmi Európskej únie v prípade ohrozenia bezpečnosti hraníc, uviedla dnes poľská premiérka Ewa Kopaczová.

slovakia

left justify in out

Podľa vlastných slov tiež predsedovi Európskej komisie Jeanovi-Claudovi Junckerovi povedala, že Poľsko nebude súhlasiť s automatickými kvótami pre prijímanie migrantov a že Varšava žiada posilnenie kontrol na vonkajších hraniciach EÚ.

 

"Len čo dostanem oznámenie o nejakom ohrození, Poľsko začne kontrolovať svoje hranice," povedala Kopaczová novinárom. "Prijmeme len toľko utečencov, koľko si môžeme dovoliť - ani o jedného viac alebo menej," citovala ju agentúra Reuters.

 

Námestník poľského ministra zahraničných vecí pre európske záležitosti Rafal Trzaskowski medzitým vyhlásil, že Európskej únii hrozí inštitucionálna kríza, ak padne rozhodnutie zaviesť povinné kvóty pre prijímanie migrantov proti vôli niektorých členských štátov.

 

"Ak robíme také dôležité rozhodnutie, mali by s tým súhlasiť všetky krajiny," povedal Trzaskowski novinárom v Bruseli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies