Koordinované útoky v Bagdade si vyžiadali už 42 obetí

NETKY.SK • 27 Október 2013, 12:07 • 2 min
Koordinované útoky v Bagdade si vyžiadali už 42 obetí

BAGDAD - Bomby v zaparkovaných autách vybuchli v priebehu zhruba pol hodiny, explodovali v šiitských štvrtiach na frekventovaných miestach.

slovakia

left justify in out

Počet obetí dnešných koordinovaných útokov v Bagdade sa zvýšil na najmenej 42 osôb a desiatky ďalších utrpeli zranenia, uviedla tlačová agentúra AP.

V posledných mesiacoch bol Irak dejiskom série útokov, pri ktorých zahynuli stovky ľudí. K najnovším útokom došlo v obchodných štvrtiach a na parkoviskách v severných a juhovýchodných štvrtiach mesta (aš-Šáb, Abú Džír), ako aj na východných a severných predmestiach.

Bomby v zaparkovaných autách vybuchli v priebehu zhruba pol hodiny, explodovali v šiitských štvrtiach na frekventovaných miestach.

Počet obetí potvrdili šiesti nemenovaní zdravotníci, oznámila AP. Rôzne zdroje sa však v počte obetí rozchádzajú, agentúra DPA informovala o 25 obetiach a najmenej 60 ďalších zranených.

K útokom sa bezprostredne po čine nikto neprihlásil, ale také systematické útoky sú obľúbenou taktikou miestnej odnože al-Káidy. Tá v Iraku často útočí na civilistov - na trhoch, v kaviarňach a na obchodných uliciach - v snahe podkopať dôveru vo vládu a v bezpečnostné zložky, mieni AP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies