Kooperačná burza ponúka slovenským firmám príležitosť preniknúť na zahraničné trhy

NETKY.SK • 6 November 2015, 11:15 • 2 min
Kooperačná burza ponúka slovenským firmám príležitosť preniknúť na zahraničné trhy

BRATISLAVA - Slovenským firmám ponúka nové exportné a obchodné príležitosti v zahraničí Slovenská kooperačná burza 2015 (SKB), ktorá sa uskutoční už na budúci týždeň v utorok (10.11.) v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Zameraná je na región Ázie. Partnerskou krajinou 9. ročníka burzy je Čína, ktorá zvyšuje aktivity v regióne strednej a východnej Európy. Slovenskej agentúre pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) sa podarilo pritiahnuť takmer 205 spoločností z 24 krajín sveta, vrátane Slovenska. Ide o najväčšie medzinárodné business-to-business (B2B) podujatie.

 

"Úspešné etablovanie sa slovenských firiem na globálnom trhu a ekonomická diplomacia sú kľúčovými aktivitami. Ministerstvu hospodárstva záleží na rozvoji aktivít slovenských podnikateľov a firiem v medzinárodnom prostredí a patrí do oblasti hlavných záujmov rezortu hospodárstva a vlády SR," povedal minister hospodárstva SR Vazil Hudák, ktorý prevzal záštitu nad podujatím. Svoje služby a aktuálne výzvy pre podnikateľov predstaví Slovenská agentúra pre medzinárodnú rozvojovú spoluprácu. Zástupcovia SARIO budú informovať o službách agentúry a účastníkom poskytnú individuálny servis. "SARIO svojimi službami pre exportérov i organizáciou tohto najväčšieho medzinárodného networkingového podujatia pomáha slovenským firmám etablovať sa v silnej zahraničnej konkurencii," povedal generálny riaditeľ SARIO Robert Šimončič. Generálnym partnerom podujatia je Československá obchodná banka (ČSOB).

 

Súčasťou budú individuálne teritoriálne konzultácie so zástupcami krajín, kde sa účastníci dozvedia viac o žiadaných produktoch, podmienkach na podnikanie a exportných či investičných príležitostiach v Číne, Kazachstane, Ruskej Federácií, USA, Nemecku, Škandinávii, Srbsku, Bielorusku a krajinách ASEAN. Čínske firmy majú v poslednom čase vážny záujem o spoluprácu s európskymi spoločnosťami v oblasti inovácií, vedy a výskumu. Slovensko chce využiť potenciál na zvýšenie prílevu čínskych investícií, ako aj zvýšenie exportu slovenských výrobkov, s Čínou má pasívnu obchodnú bilanciu. V roku 2014 dosahovala okolo 6 miliárd eur. Do Číny sa exportujú väčšinou automobily. Burza sa uskutoční vďaka podpore Ministerstva hospodárstva SR, Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR a partnerom podujatia. SARIO na jej organizáciu používa výhradne finančné prostriedky získané z účastníckych poplatkov zúčastnených firiem a od partnerov podujatia. Od svojho vzniku doposiaľ burza priniesla možnosť spojiť obchodný a výrobný potenciál viac ako 1200 firmám z 30 krajín sveta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies