Koop Oscar Orchestra vystúpia v Bratislave

NETKY.SK • 4 Júl 2016, 15:55 • 2 min
Koop Oscar Orchestra vystúpia v Bratislave

BRATISLAVA - V rámci cyklu koncertov City Sounds of Bratislava sa v slovenskom hlavnom meste predstaví projekt švédskeho hudobníka Oscara Simonssona Koop Oscar Orchestra.

slovakia

left justify in out

Formácia na čele s členom už nefungujúceho nu-jazzovéhgo zoskupenia Koop vystúpi 6. októbra v Ateliéri Babylon. Návštevníčky a návštevníci podujatia sa môžu tešiť na viaceré novinky, keďže Simonsson vždy ponúka nové skladby najprv naživo.


Oscar Simonsson sa zapísal do povedomia verejnosti predovšetkým vďaka spomínanému duu Koop, ktoré viedol s Magnusom Zingmarkom. Projekt miešal vo svojej tvorbe klasický jazz s prvkami elektra, tanečnej hudby či hip-hopu. Hoci debutovú nahrávku Sons Of Koop vydali už v roku 1997, preslávili sa až albumom Waltz For Koop (2001). Nasledovala štúdiovka Koop Islands (2006), z ktorej pochádza známy singel Koop Island Blues. Okrem toho im vyšla v roku 2010 kompilácia Coup de Grâce (Best of Koop 1997-2007).

 

Formácia však krátko nato ohlásila ukončenie činnosti. Simonsson strávil päť rokov skladaním nových piesní, až napokon spolu s litovskou speváčkou Jazzu založili Koop Oscar Orchestra. Prvý koncert absolvovali na jeseň minulého roka, pričom onedlho plánujú uviesť na trh debutovú EP nahrávku. Projekt tvoria nielen Simonsson (klavír, akordeón) a Jazzu (spev), ale aj Niklas Barnö (trúbka), Ulrik Ording (bicie), Love Meyerson (akordeón, perkusie, vibrafón), Niklas Fernqvist (kontrabas) a Abel Haile (saxofón, perkusie).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies