Koňom roka 3-ročná kobyla hnedka Yucca, ceny aj Línekovi a Kubovičovej

NETKY.SK • 26 November 2011, 08:29 • 2 min
Koňom roka 3-ročná kobyla hnedka Yucca, ceny aj Línekovi a Kubovičovej

Koňom roka 3-ročná kobyla hnedka Yucca, ceny aj Línekovi a Kubovičovej

slovakia

left justify in out

img

Na XIV. galavečeri slovenského turfu v Kongresovom centre Technopolu v Petržalke ocenia v piatok večer najlepších aktérov uplynulej dostihovej sezóny. Titul Kôň roka 2011 prisúdili účastníci ankety 3-ročnej hnedke írskeho pôvodu Yucca.

Kobyla stajne Autoopravovňa Strnisko v tréningu Jozefa Lehockého pri šiestich tohtoročných štartoch dosiahla tri víťazstvá, tri umiestenia a na dotáciách zarobila 17.170 eur. "Ohromne dobre sa s ňou pracuje. Je to poctivá kobylka, nie je nervózna, je vyrovnanej povahy. To, čo od nej chcem, urobí," povedal na margo výkonov tejto kobyly J. Lehocký.

Trénerom roka 2011 sa stala Zuzana Kubovičová z dostihovej centrály PD v Senici-Čáčove. V tréningu mala 29 koní, s ktorými dosiahla na domácich dráhach 21 víťazstiev so ziskom 83.770 eur. V zahraničí, kde sezóna ešte pokračuje, zatiaľ zarobila viac ako 90 tisíc eur. "Je absolútnou líderkou. To je určité ovocie niekoľkoročnej práce. Doma a v zahraničí zarobila viac ako 5 miliónov korún, o čom pred desiatimi rokmi nikto nemohol ani len snívať," povedal riaditeľ Závodiska, š. p. Marián Šurda. Titul Jazdec roka 2011 patrí 35-ročnému Jaroslavovi Línekovi, ide už o šieste jeho ocenenie tohto rangu od roku 2002. Línek priviedol doma víťazne do cieľa 24 koní, s ktorými ich majiteľom zarobil 93.680 eur. "Je to výborný, skúsený džokej. Patrí k prvej trojke džokejov v stredoeurópskom regióne," uviedol M. Šurda.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona