Konžský spevák Papa Wemba skonal po koncerte

NETKY.SK • 25 Apríl 2016, 08:20 • 2 min
Konžský spevák Papa Wemba skonal po koncerte

YAMOUSSOUKRO - Vo veku 66 rokov skonal dnes konžský spevák a herec Papa Wemba. Jeden z najznámejších afrických hudobníkov skolaboval priamo na pódiu počas koncertu v Abidjane na Pobreží Slonoviny.

slovakia

left justify in out

Zomrel počas prevozu do nemocnice. Správu o jeho úmrtí potvrdil pre francúzsku televíziu France 24 hudobníkov manažér.

 

Papa Wemba, vlastným menom Jules Shungu Wembadio Pene Kikumba, sa narodil 14. júna 1949 v Lubefu v Konžskej demokratickej republike. Kariéru začínal vo formácii Zaiko Langa Langa, ktorá vznikla v roku 1969. O päť rokov neskôr ju však opustil a založil si vlastnú skupinu Isifi Lokole. Nasledujúci rok odišiel aj z tejto formácie a vytvoril kapelu Yoka Lokole. Okrem toho pôsobil aj ako sólový interpret, pričom vydal viac než 40 albumov, posledný z nich s názvom Maître d'école uviedol na trh v roku 2014. Ako herec sa predstavil v snímkach Život je krásny (1987), Combat de fauves (1997) a Les habits neufs du gouverneur (2005).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies