Konzervatívci v Nemecku chcú prinútiť Merkelovú zatvoriť hranice

NETKY.SK • 19 Október 2015, 06:30 • 2 min
Konzervatívci v Nemecku chcú prinútiť Merkelovú zatvoriť hranice

BERLÍN - Vzhľadom na pokračujúci prílev utečencov chce skupina konzervatívnych poslancov Spolkového snemu (Bundestag) prinútiť kancelárku Angelu Merkelovú k odklonu od jej politiky otvorených hraníc. Informuje o tom vo svojom dnešnom vydaní bulvárny denník Bild.

slovakia

left justify in out

Noviny píšu, že vplyvná parlamentná skupina Parlamentskreis Mittelstand (PKM, Mittelstand - stredná vrstva), združujúca 188 z 310 členov poslaneckého klubu Kresťanskodemokratickej a Kresťanskosociálnej únie (CDU/CSU), chce vypracovať návrh na uzavretie hraníc Nemecka. O návrhu by sa malo diskutovať o dva týždne na zasadnutí poslaneckého klubu CDU/CSU.

 

Predseda PKM Christian von Stetten pre Bild povedal, že tabu by nemali byť ani úvahy o "opevnení" nemeckých hraníc. Hoci je presvedčený, že nemecká vláda má účinný plán, ako zastaviť "nekontrolovaný" príliv utečencov, v prípade, ak by sa na budúci týždeň ukázalo, že tento predpoklad bol nesprávny, mala by frakcia CDU/CSU reagovať.

 

Za rýchlejšiu realizáciu spomínaného návrhu sa vyslovil Stephan Mayer z CSU. "Dúfam, že kancelárka pochopí, že politika otvorených hraníc nemôže pokračovať," povedal Mayer pre Bild. Zároveň požaduje, aby migranti, prichádzajúci z bezpečných krajín, boli vracaní už na hraniciach.

 

Minulý týždeň obhajovala Merkelová vo frakcii CDU/CSU svoj postoj k utečeneckej kríze. Podľa účastníkov stretnutia sa síce vyslovila za zriadenie tranzitných centier na nemeckých hraniciach, zároveň však rezolútne odmietla požiadavku viacerých poslancov na odmietanie utečencov z Rakúska.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona