Konvoj s humanitárnou pomocou pre iracký Mosul odíde z Bratislavy

NETKY.SK • 13 August 2018, 10:18 • 2 min
Konvoj s humanitárnou pomocou pre iracký Mosul odíde z Bratislavy

Slovenská republika vypraví v stredu 15. augusta o 09.00 h z logistickej základne MV SR konvoj s humanitárnou pomocou pre obyvateľov irackého Mosulu. V oblasti trpí núdzou a nedostupnosťou zdravotníckej starostlivosti takmer dva milióny ľudí.

slovakia

left justify in out

 Slovensko posiela do zdevastovanej oblasti zdravotnícke prístroje pre anestéziológov a servoventilátory slovenského výrobcu, spacie vaky, uteráky, prikrývky a postele zo zásob Ministerstva vnútra SR. Do humanitárnej pomoci sa zapája aj súkromný sektor hračkami, obuvou a oblečením.

 

Projekt humanitárnej pomoci pre Irak Slovensko dlhodobo realizuje v spolupráci so Svetovou zdravotníckou organizáciou, ktorá v Iraku pomáha s obnovou zdravotníckeho systému a zabezpečuje distribúciu.

 

Materiálna pomoc sa rozdelí do štyroch nemocníc, z toho jednej detskej, ktoré mali úplne zničenú infraštruktúru. Celková hodnota humanitárneho nákladu pre Irak prevyšuje sumu 212-tisíc eur.

 

Konvoj s humanitárnou pomocou vypravia ministerka vnútra Denisa Saková, štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Lukáš Parízek, zástupca Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) a výkonný riaditeľ spoločnosti Tesco Stores SR, a.s. Martin Kuruc.

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies