Konvoj americkej armády dorazil do Česka

NETKY.SK • 29 Marec 2015, 12:44 • 2 min
Konvoj americkej armády dorazil do Česka

PRAHA - Konvoj americkej armády dorazil dnes dopoludnia do Českej republiky. Jeho prvá časť prekročila hraničný priechod medzi Poľskom a Českom pri obci Náchod krátko pred 10.30 h, na vojakov tam čakali desiatky priaznivcov i odporcov, napísal spravodajský server Novinky.cz

slovakia

left justify in out

Príchod vojakov do Náchodu bol podľa Noviniek.cz nečakaný, podľa harmonogramu tam totiž túto časť kolóny očakávali až po 11.00 h. Územie Českej republiky nakoniec prekročili ako prví.

 

"Sme radi, že sú tu. Sme súčasťou NATO, tak je to logické, že budú používať naše cesty," povedal jeden z priaznivcov amerického konvoja v Náchode, ktorý spoločne s ďalšími motorkármi plánuje tento konvoj sprevádzať na jeho dnešnej púti.

 

Na mieste sa nachádzali aj odporcovia konvoja a čakanie amerických vojakov sa nezaobišlo bez slovných potýčok. Celú situáciu upokojoval špeciálny tím pre riešenie konfliktov.

 

Druhá časť armádnej kolóny prekročila hraničný priechod pri meste Bohumín o 10.40 h, americkí vojaci smerujú do Vyškova, kde prenocujú. Tretia časť konvoja prejde priechodom mesta Harrachov, jej príchod sa však očakáva s meškaním.

 

Českou republikou bude do stredy prechádza kolóna s približne 500 americkými vojakmi. Sprievod tvorí 115 vozidiel, sú to najmä obrnené transportéry typu Stryker s hmotnosťou 18 ton a terénne autá typu Humvee.

 

Armádne vozidlá USA s vojakmi sa vydali minulú nedeľu v rámci akcie Dragoon Ride (Dragúnska jazda) z Estónska na cestu dlhú takmer 2000 kilometrov, ktorá smeruje na základňu v nemeckom meste Vilseck.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies