Konvoj americkej armádnej pechoty prechádza cez územie Poľska

NETKY.SK • 23 Marec 2015, 15:57 • 2 min
Konvoj americkej armádnej pechoty prechádza cez územie Poľska

VARŠAVA - Konvoj americkej armádnej pechoty prechádzajúci cez štáty východnej Európy vstúpil dnes na územie Poľska. Napísala to dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Konvoj v rámci operácie s názvom Dragoon Ride (Dračia jazda) vyrazil na svoju púť v sobotu z Estónska a pred dnešným vstupom na územie Poľska prešiel cez Litvu a Lotyšsko.

Kolóna pozostáva z desiatok bojových vozidiel typu Stryker a obrnených transportérov tretieho družstva druhého jazdného pluku.

 

Americkí vojaci plánujú využiť povinné prestávky, aby sa stretli s obyvateľmi poľských miest a dedín.

 

Podľa poľského generála Boguslawa Paceka je konvoj znamením pre "tých na Východe", že Severoatlantická aliancia je silná a jednotná.

 

Konvoj s americkými vojakmi sa vracia z cvičenia, ktoré sa uskutočnilo v rámci operácie Atlantic Resolve (Atlantická rozhodnosť) v Poľsku a Pobaltí. Americká armádna kolóna, ktorá smeruje na domovskú základňu v nemeckom meste Vilseck, absolvuje cestu dlhú takmer 2000 kilometrov.

 

Vojenský konvoj bude medzi 29. marcom a 1. aprílom prechádzať aj Českou republikou, pričom jednou zo zastávok má byť Plzeň, kde si Američania uctia pamiatku vojakov USA, ktorí zahynuli pri oslobodzovaní Československa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies