Kontroverzný škótsky rozhodca McDonald ukončil kariéru

NETKY.SK • 29 November 2010, 13:14 • 2 min
Kontroverzný škótsky rozhodca McDonald ukončil kariéru

Kontroverzný škótsky rozhodca McDonald ukončil kariéru

slovakia

left justify in out

img

Futbalový rozhodca Dougie McDonald, ktorý svojim konaním spustil historicky prvý štrajk škótskych arbitrov, ukončil svoju profesionálnu kariéru. V nedeľu o tom informovala britská BBC.
      McDonald oznámil svoje rozhodnutie deň po štrajku, v ktorom arbitri protestovali proti narastajúcej kritike a urážkam. Škótsky futbalový zväz musel pre štrajk odložiť zápasy druhej, tretej a štvrtej najvyššej súťaže, zatiaľ čo duely škótskej Premier League pískali zahraniční arbitri. "S ľútosťou som prijal rozhodnutie, že sa s okamžitou platnosťou vzdávam úlohy rozhodcu prvej kategórie. Moji kolegovia správne nenastúpili na víkendové zápasy. Bola to odpoveď na spôsob, akým s nami jednal zväz," vyhlásil McDonald.
      Štyridsaťpäťročný rozhodca minulý mesiac v zápase medzi Celticom Glasgow a Dundee United kontroverzne zvrátil svoje rozhodnutie o udelení pokutového kopu v prospech Celticu. Pôvodne tvrdil, že k zmene verdiktu ho primäla konzultácia spornej situácie s jeho asistentom Stevenom Cravenom. V skutočnosti si však bol vedomý svojho pochybenia bezprostredne po odpískaní penalty a u Cravena sa v tom chcel iba utvrdiť. Po zápase mu šéf Celticu John Reid odporučil, aby s pískaním skončil.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies