Kontroverzný Danton odišiel z B. Bystrice do Kazachstanu

NETKY.SK • 13 Júl 2013, 16:48 • 2 min
Kontroverzný Danton odišiel z B. Bystrice do Kazachstanu

BANSKÁ BYSTRICA - Kanadský hokejista Mike Danton sa rozhodol po pôsobení v HC ´05 Banská Bystrica prestúpiť do tímu kazašskej najvyššej súťaže Beibarys Atyrau. Tridsaťdvaročný center to uviedol na svojom webe.

slovakia

left justify in out

Atyrau hral v minulej sezóne vo finále kazašského šampionátu. "Teším sa zo šance pokračovať v hokejovej kariére. Budem sa snažiť čo najlepšie pomôcť tímu," uviedol Danton.

Rodák z Bramptonu odohral za Banskú Bystricu v poslednej sezóne 19 stretnutí, v ktorých strelil tri góly a pridal štyri asistencie. Tridsaťdvaročný hráč odohral v minulosti v NHL 87 zápasov za New Jersey a St. Louis s bilanciou 14 bodov (9+5). Na titulky novín sa dostal aj trestom za prípravu vraždy jeho agenta. Súd ho odstúdil na sedem a pol roka odňatia slobody, odsedel si napokon o 2,5 roka menej. Kanaďan nezvládol situáciu v osobnom živote. Danton sa v júli 2004 priznal, že chcel zabiť svojho agenta Davida Frosta. Najatým vrahom mal byť policajt Justin Jones, ktorý svedčil proti Dantonovi. 

Po uplynutí trestu odohral Danton dve sezóny za americký univerzitný klub St. Mary´s University, ktorému v roku 2010 pomohol k ligovému titulu. Počas pôsobenia v Ore zachránil život spoluhráčovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies