Kontroverzný Allardyce skončil v Crystal Palace, futbal ho už neláka

NETKY.SK • 24 Máj 2017, 10:30 • 2 min
Kontroverzný Allardyce skončil v Crystal Palace, futbal ho už neláka

Londýn - Sam Allardyce oznámil, že končí v službách Crystal Palace a už neplánuje pokračovať vo svojej dlhej 26-ročnej trénerskej kariére.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatdvaročný kormidelník odštartoval sezónu na čele anglickej futbalovej reprezentácie, ktorú viedol iba v jednom zápase, a ukončil ju tým, že londýnsky klub doviedol bezpečne k záchrane v Premier League. Palace opustil z osobných dôvodov. "Kým mám energiu, chcem cestovať a tráviť viac času so svojou rodinou a vnúčatami bez toho veľkého tlaku, ktorý ide ruka v ruke s funkciou futbalového trénera. Dlžím to mojej manželke a rodine," povedal Allardyce.

 

"Nemám žiadne ambície zobrať ďalší džob. Jednoducho si chcem vychutnať všetky veci, ktoré si nemôžete vychutnať pri trénovaní futbalového klub, keďže to zaberá 24 hodín sedem dní v týždni."

 

Allardyceovo pôsobenie na poste trénera "Albiónu" sa skončilo škandálom už po 67 dňoch. Skúsený kormidelník sa zdiskreditoval na stretnutí s novinármi, ktorí sa vydávali za podnikateľov z Ázie. Tým okrem iného porozprával o nelegálnych praktikách pri prestupoch hráčov a kritizoval svojho predchodcu na poste Roya Hodgsona. Futbalová asociácia (FA) označila jeho správanie za neakceptovateľné a rozviazala s ním zmluvu.

 

Allardyce tak viedol Anglicko len v jedinom zápase v úvode kvalifikácie majstrovstiev sveta 2018 proti Slovensku, ktoré v Trnave jeho zverenci zdolali 1:0 gólom Adama Lallanu v nadstavenom čase.

 

Sezónu však zakončil úspešne. Koncom decembra sa dohodol na dva a polročnom kontrakte s Crystal Palace, ktorý priviedol na 14. miesto Premier League. "Ďakujem im, že mi verili a dali mi možnosť napraviť moju reputáciu po tom, čo sa stalo s národným tímom," povedal.

 

Po vyše 20-ročnej kariére ako obranca presedlal Allardyce na trénerskú dráhu. V najvyššej súťaži viedol Sunderland, West Ham United, Blackburn Rovers, Newcastle United a Bolton Wanderers, kde zažil najdlhšie i najúspešnejšie obdobie. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona