Kontroverzné rozhodnutie Taylor Swift: Takto porušila súkromie svojich fanúšikov!

NETKY.SK • 17 December 2018, 14:28 • 2 min
Kontroverzné rozhodnutie Taylor Swift: Takto porušila súkromie svojich fanúšikov!

Porušila Taylor Swift zákon?

slovakia

left justify in out

Technológie idú vpred míľovými krokmi, vývoj je nezastaviteľný. Preto sa v poslednej dobe čoraz viac diskutuje o súkromí a ochrane osobných údajov, pretože v súčasnosti už o nás počítače vedia viac, než by sme si priali. A na pozadí tejto situácie sa organizátori koncertu Taylor Swift rozhodli pre mimoriadne kontroverznú vec.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Here we can observe an Australian swiftlet in her natural habitat, a turtleneck. 🐦

Príspevok, ktorý zdieľa Taylor Swift (@taylorswift),

Speváčka mala v poslednom období viacero nepríjemností súvisiacich s fanúšikmi. Jeden z nich sa jej nedávno dostal do domu, pričom použil jej sprchu a dokonca sa vyspal v jej posteli. Bol síce dolapený, no odvtedy má Taylor, pochopiteľne, poriadny strach. Preto sa rozhodla na jednom zo svojich koncertov využiť technológiu rozoznávania tváre.

 

Toto rozhodnutie však spustilo vlnu kritiky. V praxi vyzeralo tak, že do veľkoplošných obrazoviek, ktoré snímajú priebeh koncertu a rovnako aj publikum a fanúšikov, namontovali špeciálne systémy snímajúce tváre ľudí v hľadisku. Následne ich porovnávali s databázou stalkerov Taylor Swift.

 

Samozrejme, akonáhle sa informácie o tomto systéme dostali na verejnosť, zdvihla sa vlna kritiky. Objavovali sa otázky, či je takéto jednanie vôbec legálne. Podľa zákona je to vraj v poriadku, pretože koncert by sa dal považovať za súkromnú udalosť speváka, a tak má na to právo. Fanúšikovia sa však pýtali, čo sa stalo so všetkými zábermi tvárí a kde sú uložené.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

✨This weekend ✨Our last 2 US shows✨Dallas✨AT&T Stadium✨

Príspevok, ktorý zdieľa Taylor Swift (@taylorswift),

 

Každopádne Taylor Swift sa tak stala prvou umelkyňou, ktorá takúto technológiu na svojom koncerte využila a verejne to priznala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies