Kontroverzná spoločnosť Tether vytvorila nové tokeny USDT v hodnote 250 miliónov dolárov

NETKY.SK • 21 Máj 2018, 20:00 • 2 min
Kontroverzná spoločnosť Tether vytvorila nové tokeny USDT v hodnote 250 miliónov dolárov

SEATTLE – Kontroverzná spoločnosť Tether 18. mája vytvorila nové USDT tokeny v hodnote 250 miliónov dolárov.

slovakia

left justify in out

Tether je spoločnosť, ktorá vydáva tzv. stabilné mince USDT, o ktorých tvrdí, že sú kryté americkými dolármi v pomere 1: 1. Tether bol už v minulosti kritizovaný za nedostatok transparentnosti po tom, ako prerušil vzťahy s audítorskou firmou Friedman LLP skôr, ako by sa mohol uskutočniť oficiálny audit.

 

Tether je prakticky monopolom v oblasti stabilných mincí a jeho celková zásoba sa aktuálne zvýšila na 2,5 miliardy USDT. Niektorí kritici však spochybňujú tvrdenia spoločnosti, že sú kryté americkými dolármi.

 

img

 

Jedným z takýchto kritikov je anonymný bloger Bitfinex'ed, ktorý poukázal na koreláciu medzi generovaním tokenov Tetheru a nárastom cien hlavných kryptomien ako sú Bitcoin a Ethereum. Podľa cenových indexov sa zvýšila hodnota Bitcoinu približne o 120 USD a Etherea o 10 USD v priebehu jednej hodiny od vydania nových tokenov USDT v hodnote 250 miliónov dolárov.

 

Bitfinex, jedna z najväčších kryptobúrz na svete, je sesterskou firmou spoločnosti Tether a hrozila právnymi krokmi proti kritikom ako je bloger Bitfinex'ed za spochybňovanie pomeru 1:1 voči americkému doláru. Na druhú stranu je však pravdou, že spoločnosť tieto tvrdenia nikdy nepodložila výsledkami oficiálneho auditu.

 

img

 

Tether však nie je jedinou kryptomenou v oblasti stabilných mincí, keďže na trhu sa objavili noví hráči ako Circle, ktorá je podporovaná spoločnosťou Goldman Sachs. TrueUSD a Basis tiež začali vyvíjať svoje vlastné stabilné mince.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies