Kontroverzná škola v Británii učí sexi tanec okolo tyče aj malé deti, psychológovia sa búria

NETKY.SK • 12 Február 2016, 18:00 • 2 min
Kontroverzná škola v Británii učí sexi tanec okolo tyče aj malé deti, psychológovia sa búria

LONDÝN – V jednej z britských škôl tanca funguje aj kontroverzná trieda, ktorá vyučuje Pole dance, známy erotickým podtónom aj malé deti už od ôsmych rokov.

slovakia

left justify in out

Učitelia, ktorí sa dostali pod paľbu kritiky, popierajú, že má tanec sexuálne prvky, a deťom sa vraj snažia pomôcť získať sebavedomie pri tanci v sporom oblečení.

Detským psychológom však táto výhovorka nestačí. "Myslím si, že tento tanec je primárne zameraný na telo ženy, ktorá bezprostredne zvýrazňuje svoje prednosti. Akékoľvek cvičenie je tu oveľa menej podstatné,“ tvrdí psychologička Emma Kenny.

 

"Táto škola vo mne vyvoláva obavy, pretože ľudia a najmä rodičia, ktorí si užívajú sledovanie detí tancujúcich okolo tyče, patria k špecifickému druhu ľudí,“ vysvetľuje Kenny. "Deti by nemali tancovať okolo tyče. Mali by sa radšej učiť akrobaciu a robiť čokoľvek, čo nemá žiadnu sexuálnu konotáciu," dodala.

 

Učiteľka Zoe Hardy (33) odmieta kritiku a vyjadrenia označila za úzkoprsé. "Mnoho ľudí stále spája tanec pri tyči so striptízovými klubmi, preto ho u nás nazývame fitness na tyči,“ hovorí Hardy. "Chcem, aby si ľudia otvorili myseľ a nemysleli v tomto smere tak negatívne. Cvičenie na tyči nie je sexi.“

 

"Dostali sme niekoľko nepríjemných komentárov ako: "Deti tancujúce pri tyči - to je nechutné ", ale ak sledujete ich výkony, je to naozaj krásne predstavenie. Odzrkadľujú výsledky ťažkej práce.“

 

"Rodičia vedia, aký druh stigmy s tým súvisí, ale tí ktorí nie sú úzkoprsí vedia , že je to len iný druh zdatnosti,“ pokračuje. "Bolo by to pekné, keby si to tí kritici prišli vyskúšať."

 

Trojica dievčat, Mia Handbury (11), Timea Varadi (8) a Tilly-Mae Grossa (8), ktoré trénujú so Zoe sú v Spojenom kráľovstve prvými tanečnicami Pole dance, ktoré majú pod 18 rokov a dostali na súťaž. "Chceme, aby ľudia videli, že juniori sú rovnako dobrí ako dospelí,“ dodala Zoe.   




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies