Kontroly tvrdého alkoholu v Čechách ani zďaleka nekončia

NETKY.SK • 3 Október 2012, 08:23 • 2 min
Kontroly tvrdého alkoholu v Čechách ani zďaleka nekončia

Kontroly tvrdého alkoholu v Čechách ani zďaleka nekončia - Krimi Intenzívne kontroly tvrdého alkoholu hygienikmi budú v ČR pokračovať napriek tomu, že tam úplný zákaz predaja liehovín s obsahom viac ako 20 percent etanolu zmiernili v uplynulý štvrtok. Dne

slovakia

left justify in out

img

Intenzívne kontroly tvrdého alkoholu hygienikmi budú v ČR pokračovať napriek tomu, že tam úplný zákaz predaja liehovín s obsahom viac ako 20 percent etanolu zmiernili v uplynulý štvrtok. Dnes sa na tom dohodli minister zdravotníctva ČR Leoš Heger a riaditelia krajských hygienických staníc, informoval internetový server iDNES.cz.

Hygienici sa vo zvýšenej miere sústreďujú pri kontrolách na reštauračné zariadenia a predovšetkým na otvorené fľaše. Odobrané vzorky sa budú testovať tak na prítomnosť metanolu, ako aj látok z denaturovaného liehu, uviedol pre spomínaný server hovorca rezortu zdravotníctva Vlastimil Sršeň. V prípade podozrivého alkoholu budú však kontrolovať aj uzavreté fľaše, dodal.

Predbežne nie je stanovený žiadny konkrétny termín, keď by sa s intenzívnejšími kontrolami malo prestať. Ako však vyplynulo z hovorcových slov, hygienici by sa postupne mali vracať k svojim bežným pracovným povinnostiam, vrátane kontrol potravín a ďalších záležitostí v stravovacích zariadeniach.

V jednotlivých krajoch ČR budú aj naďalej zasadať krízové štáby, a to raz-dvakrát týždenne, rozhodlo sa v priebehu dnešného dňa. Ak by si to situácia vyžadovala, členovia štábov sa stretnú aj častejšie.

Metanolová aféra si v ČR vyžiadala už 27 obetí a celkove viac 70 otrávených konzumentov tvrdého alkoholu, z ktorých viacerí prežili s trvalými následkami.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies