Kontroly registračných pokladníc budú aj na športových podujatiach

NETKY.SK • 1 August 2014, 15:31 • 2 min
Kontroly registračných pokladníc budú aj na športových podujatiach

MICHALOVCE - Colníci počas prebiehajúcej letnej sezóny budú vykonávať intenzívne kontroly zamerané na používanie elektronických registračných pokladníc v územnom obvode okresov Michalovce, Sobrance, Trebišov a Snina, a to aj na športových podujatiach. Informovala o tom dnes hovorkyňa Colného úradu Michalovce Klára Baloghová.

slovakia

left justify in out

V súvislosti s letnou sezónou a pripravovaným podujatiami, sprevádzanými bufetmi s občerstvením, či stánkami s rozličným tovarom, colný úrad upozorňuje na povinnosť podnikateľov používať elektronickú registračnú pokladnicu (ERP) na každom predajnom mieste. "Podnikateľ je povinný umiestniť v zmysle zákona o ERP elektronickú registračnú pokladnicu tak, aby údaje na zobrazovacom zariadení pre zákazníka boli zákazníkovi čitateľné. Podnikateľ je tiež povinný vystaviť doklad z ERP bez zbytočného odkladu po prijatí hotovosti," uviedla Baloghová. 
     

Na základe pretrvávajúcich a opakujúcich sa porušení zákona o ERP budú kontroly vykonávané intenzívne aj počas nasledujúcich týždňov, a to aj na športových podujatiach sprevádzaných občerstvením a iným predajom. Zamerané budú na dodržiavanie ustanovení zákona o ERP, najmä na nezaevidovanie tržby v pokladnici, nevydanie pokladničného dokladu, či nespĺňanie náležitosti takéhoto dokladu.
     

Občania majú možnosť naďalej oznamovať zistené nedostatky a podozrenia na e-mailovú adresu pokladnica@financnasprava.sk. Kontroly sa tiež zamerajú na predaj alkoholických nápojov, tabaku a tabakových výrobkov, kde majú predajcovia povinnosť mať povolenie na predaj alkoholu a doklady o nadobudnutí (kúpe). Na spotrebiteľskom balení nápojov či cigariet musia byť platné kolkové známky.
     

"Kontrolné mobilné skupiny colníkov Colného úradu Michalovce v mesiaci júl 2014 zistili 47 prípadov porušení zákona o elektronických registračných pokladniciach, pri ktorých udelili pokuty celkom vo výške 13.390 eur," konštatovala Baloghová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies