Kontroly na slovinsko-maďarskej hranici sme obnovili kvôli migrantom

NETKY.SK • 17 Október 2015, 14:41 • 2 min
Kontroly na slovinsko-maďarskej hranici sme obnovili kvôli migrantom

BUDAPEŠŤ - Dôvodom dočasného obnovenia kontrol na maďarsko-slovinskej hranici je skutočnosť, že sa na slovinskej strane pri hraničnom priechode Rédics objavili dnes predpoludním migranti, ktorých poslalo Chorvátsko.

slovakia

left justify in out

Hovorca maďarskej vlády Zoltán Kovács to povedal na tlačovej konferencii v meste Nagykanizsa v Zalianskej župe.

 

Podľa agentúry MTI hovorca podotkol, že obnovenie hraničných kontrol je v zmysle schengenských pravidiel a má dočasný charakter. Chorvátsko migrantov odváža autobusmi a vlakmi smerom do Slovinska, dodal Kovács.

 

Poradca predsedu maďarskej vlády György Bakondi informoval, že v piatok do polnoci vstúpilo na maďarské územie 6353 osôb, čo zhruba zodpovedá priemeru z predchádzajúcich dní. Od začiatku roka prišlo do Maďarska 390.000 migrantov, z ktorých 360.500 požiadalo o azyl. Maďarské orgány zadržali celkom 1166 prevádzačov. Cez srbsko-maďarskú hranicu prišlo do Maďarska 204.000 a cez chorvátsko-maďarskú 185.000 migrantov.

 

V ranných hodinách prišli do Slovinska tri autobusy s takmer 150 migrantmi, kde ich registrujú, povedal Bakondi.

 

Minister zahraničných vecí a vonkajších ekonomických vzťahov Péter Szijjártó dnes vyhlásil, že schengenské pravidlá v Európe boli vytvorené spoločne a spoločne by mali byť aj dodržiavané. "Maďarsko je schopné dodržať tieto predpisy. Na územie Maďarska nesmie nikto vstúpiť ani z neho vystúpiť porušením európskych noriem," dodal.

 

Maďarsko-chorvátsku hranicu uzatvorili maďarské orgány o polnoci z piatka nadnes.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies