Kontroly na letisku vo Schwechate sprísnili kvôli džihádistom

NETKY.SK • 7 November 2014, 09:02 • 2 min
Kontroly na letisku vo Schwechate sprísnili kvôli džihádistom

VIEDEŇ - Rakúsko sprísnilo pre obavy súvisiace s džihádistami kontroly na viedenskom medzinárodnom letisku. Práve z alpskej republiky odcestovalo doteraz s cieľom bojovať na strane Islamského štátu najmenej 154 ľudí, 26 z nich je po bojoch v Sýrii a Iraku už po smrti.

slovakia

left justify in out

Ako pripustila ministerka vnútra Johanna Miklová-Leitnerová, rozšírenie už skôr jestvujúcich preventívnych kontrolných mechanizmov si vynútil fakt, že si v jej rezorte uvedomujú: Osoby, ktoré sa vrátili po účasti na džiháde, predstavujú časované bomby. Práve preto sa v uplynulých dňoch začalo aj s cielenými kontrolami osôb, informoval rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF.
      

Zo slov, ktoré zazneli dnes v rámci bezpečnostného summitu na letisku vo Viedni, je zrejmé, že rakúske bezpečnostné zložky monitorujú okruh predmetných osôb, ale venujú pozornosť aj každému podnetu zo strany znepokojených rodičov, priateľov alebo známych radikalizujúcich sa jednotlivcov.
      

Štátna polícia vyšetruje aktuálne okolo 100 osôb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies