Kontrolóri upozorňujú na nebezpečné vlhčené utierky a regeneračný krém

NETKY.SK • 5 August 2013, 17:34 • 2 min
Kontrolóri upozorňujú na nebezpečné vlhčené utierky a regeneračný krém

BRATISLAVA - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na výskyt nebezpečných výrobkov v Európskej únii, ktoré nahlásili do systému RAPEX (rýchly výstražný systém pre nepotravinárske výrobky) kontrolné orgány v Holandsku a v Španielsku. Ide o vlhčené utierky a regeneračný krém. Je možné, že tieto výrobky sa vyskytujú aj v SR.

slovakia

left justify in out

Vlhčené utierky majú názov Yypouavinha Wet wipes, značky Disney. Krajina pôvodu je neznáma. Balené sú v modro-ružovom obale s obrázkami Disney princezien a nápisom Disney na prednej strane obalu. Na výrobku je v zozname zložiek uvedená látka IPBC (Iodopropynyl butylcarbamate), ktorá nie je povolená do výrobkov pre deti do troch rokov. Pri výrobkoch, ktoré sa nezmývajú a zostávajú na pokožke, môže IPBC penetrovať cez pokožku detí a môže nepriaznivo pôsobiť na funkciu štítnej žľazy.

Regeneračný krém má názov Bioprogram Newgex, značky Biotek. Krajinou pôvodu je Taliansko. Výrobok je balený v 4-ml bielom vrecku alebo v bielej kartónovej škatuli s 50 kusmi. Vo výrobku bola prekročená povolená koncentrácia látky cetrimide.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona