Kontrolóri sa chystajú do VšZP, pozrú sa na zmluvy a jej činnosť

NETKY.SK • 7 Október 2015, 14:59 • 2 min
Kontrolóri sa chystajú do VšZP, pozrú sa na zmluvy a jej činnosť

BRATISLAVA - Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ) chystá kontrolu v štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovni (VšZP). Kontrolóri sa pozrú na zmluvy a tiež jej činnosť.

slovakia

left justify in out

Úrad kontrolu plánoval už dlhodobo, reaguje ňou však aj na podnet ministra zdravotníctva Viliama Čisláka (nominant Smeru-SD). Ten dal NKÚ preveriť zmluvy medzi VšZP a firmami tety jej doterajšieho generálneho riaditeľa Marcela Foraia. "Primárne pôjde o kontrolu zmluvných vzťahov súvisiacich s poskytovaním zdravotnej starostlivosti a tiež o vecné preverenie úhrad služieb poskytovaných štátnymi i súkromnými poskytovateľmi," informovala TASR hovorkyňa úradu Daniela Bolech Dobáková. Rozhodnutie o kontrole vydal predseda NKÚ Karol Mitrík.

 

Kontrolóri podľa jej slov preveria reprezentatívnu vzorku zmlúv medzi VšZP a štátnymi a neštátnymi poskytovateľmi laboratórnej diagnostiky, počítačovej tomografie, elektromyografie či RTG vyšetrení. Predpokladaný záver kontroly odhaduje NKÚ koncom prvého štvrťroka 2016. Do akcie bude priamo zapojených päť špecialistov. Úrad bude pri príprave na kontrolu aktívne komunikovať s Národnou kriminálnou agentúrou (NAKA). Tá preveruje tiež zmluvy medzi VŠZP a tetou M. Foraia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona