Kontrolný výbor nepotvrdil rasizmus v belgickej protiteroristickej jednotke

NETKY.SK • 12 Január 2017, 17:22 • 2 min
Kontrolný výbor nepotvrdil rasizmus v belgickej protiteroristickej jednotke

BRUSEL – Špecializovaný kontrolný výbor vyvrátil podozrenia, že v belgickej protiterostickej jednotke panuje rasizmus.

slovakia

left justify in out

Uvádza to svojej správe, ktorú odovzdal vedeniu belgickej polície a do ktorej mal možnosť nahliadnuť belgický denník La Derniere Heure.

 

Vlani v decembri sa v belgickej tlači začali objavovať články s tvrdením, že v protiteroristickej zložke belgickej polície, známej pod skratkou DR3, je rasistická atmosféra. Na základe podozrení a sťažností sa situáciou v DR3 začal zaoberať tzv. Výbor P – belgický nezávislý orgán menovaný parlamentom, ktorý kontroluje činnosť polície.

 

Výbor vypočul vyšetrovateľov pôvodom zo zahraničia, ktorí v protiteroristickej jednotke pôsobia. Tí rázne odmietli, že by sa v práci stretli s rasizmom.

 

"V DR3 nie sú problémy s rasizmom ani diskrimináciou," citoval zo správy výboru dobre informovaný belgický denník La Derniere Heure. V správe z vyšetrovania sa tiež uvádza: "Výbor P nenašiel žiadne dôkazy o tom, že by boli informácie pracovníkov cudzieho pôvodu alebo vierovyznania posudzované inak alebo s nedôverou."

 

Správa kontrolného výboru bola reakciou na opakované podozrenia z rasizmu v protiteroristickej jednotke, ktoré sa prvý raz začali objavovať po vlaňajších teroristických útokoch v Paríži.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies