Kontrola pokladníc na jarmokoch ukázala množstvo porušení zákona

NETKY.SK • 31 Október 2014, 16:25 • 2 min
Kontrola pokladníc na jarmokoch ukázala množstvo porušení zákona

BRATISLAVA - Používanie elektronických registračných pokladníc pri predaji na jarmokoch v Nitrianskom samosprávnom kraji vykazuje výrazné nedostatky.

slovakia

left justify in out

Nitrianski colníci totiž na veľkých jarmokoch v Leviciach, Štúrove a v Komárne zistili v takmer 80 % kontrolovaných prevádzok porušenia zákona. Kontrolovali 34 prevádzok, z ktorých zistili nedostatky až v 27 prípadoch. Predajcov to stálo nemálo peňazí. Colníci im totiž uložili na mieste pokuty vo výške takmer 4 000 eur. V jednom prípade išlo dokonca o opakované porušenie zákona, kde bola uložená pokuta až vo výške 700 eur.

 

"Cieľom kontrol bolo zistiť, či a ako sa na veľkých jarmočných podujatiach organizovaných v Nitrianskom samosprávnom kraji, používa predajcami elektronická registračná pokladnica, teda či sa riadne evidujú prijaté platby od zákazníkov do elektronických registračných pokladníc, či im je následne vydávaný pokladničný doklad, ktorý spĺňa náležitosti podľa zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice, ako aj ďalšie povinnosti vyplývajúce zo zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice," uvádza v tlačovej správe finančnej správa. 

 

Najčastejšími porušeniami zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice bolo nevydanie pokladničného dokladu po zaevidovaní platby, nezaevidovanie tržby v elektronickej pokladnici, chýbajúce vyobrazenie vzorového pokladničného dokladu a nesprávne pomenovanie tovaru alebo služby na pokladničnom doklade. "V treťom štvrťroku 2014 vykonali nitrianski colníci celkom 518 kontrol zameraných na správne používanie registračnej pokladnice, pričom zistili 226 porušení zákona, za ktoré uložili pokuty vo výške viac ako 51 tis. eur," dodáva finančná správa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies