Kontová bez voľnej karty, Cibulkovej šanca vzrástla

NETKY.SK • 15 Október 2016, 09:56 • 2 min
Kontová bez voľnej karty, Cibulkovej šanca vzrástla

BRATISLAVA - Britská tenistka Johanna Kontová nebude hrať na základe voľnej karty budúci týždeň v Moskve alebo Luxembourgu. Šanca Dominiky Cibulkovej kvalifikovať sa na koncosezónny šampionát WTA Finals v Singapure (23. - 30. októbra) tým o čosi vzrástla, respektíve klesol počet faktorov, ktoré Slovenka nemá vo vlastnej moci. Stále však platí, že Cibulková sa musí dostať do finále v Linzi alebo do semifinále v Moskve.

slovakia

left justify in out

V ruskej metropole dostali "wild card" domáce Svetlana Kuznecovová a Anna Kalinská, v štatutárnej menej významnom Luxembursku hostiteľka Mandy Minelová, Talianka Francsesca Schiavoneová a Francúzka Océane Dodinová, informovala Tenisová asociácia žien (WTA).

Voľná karta na Kremeľský pohár pre Kuznecovovú znamená, že Cibulkovej napokon nemusí zabezpečiť absolútnu definitívu ani prienik do finále v tohtotýždňovom Linzi, ktorý by ju nadobro posunul pred Kontovú, teraz poslednú nad čiarou v bodovaní Road. Kombinácii je zatiaľ veľa, lebo Kuznecovová ešte neodohrala semifinále v Tchien-ťine (do konca tohto týždňa jej môže pribudnúť 170 bodov k terajšiemu stavu - mala by 3250 bodov). Navyše, v Moskve okrem nej a Cibulkovej bude hrať aj Slovenkina sobotňajšia semifinálová súperka v Linzi - Španielka Carla Suárezová-Navarrová.

Moskva kategórie Premier ponúka výdatných 470 bodov pre šampiónku, finále je za 305, semifinále za 185. Pravda, prirátavanie nie je mechanické: v Road sa každej hráčke zohľadňuje len jej 16 najlepších turnajov v sezóne, aj to pri pomerne zložitej pravidlami danej skladbe podujatí. Napríklad Cibulková potrebuje v Rusku aspoň semifinále, aby čosi pridala: jej posledný zohľadnený turnaj je totiž za 110 bodov.

Istotu Singapuru už majú Nemka Angelique Kerberová, Američanka Serena Williamsová, Poľka Agnieszka Radwanská, Rumunka Simona Halepová, Češka Karolína Plíšková a od piatka aj Španielka Garbine Muguruzová-Blancová, hoci pre podvrtnutie ľavého členka nedohrala štvrťfinále v Linzi.

Tenistky na 7. - 11. pozícii v bodovaní Road k 14. októbru vrátane (prvých šesť už má istú miestenku na šampionát WTA Finals):
7. Madison Keysová (USA) 3637, hrá v Linzi (už postúpila do semifinále) a nebude hrať v nasledujúcom týždni
*8. Johanna Kontová (V. Brit.) 3455, nenastúpila na osemfinále v Hongkongu a nebude hrať v nasledujúcom týždni
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*9. Dominika Cibulková (SR) 3455, hrá v Linzi (už postúpila do semifinále) a bude hrať v Moskve
10. Carla Suárezová-Navarrová (Šp.) 3170, hrá v Linzi (už postúpila do semifinále) a bude hrať v Moskve
11. Svetlana Kuznecovová (Rus.) 3080, hrá v Tchien-ťine (už postúpila do semifinále) a bude hrať v Moskve


*Pri rovnosti rozhoduje väčší počet bodov z podujatí Grand Slamu, turnajov Premier Mandatory a Premier 5 a vlaňajšieho šampionátu WTA Finals (to posledné je však v tomto konkrétnom prípade irelevantné). Kontová má 2685 takýchto bodov, Cibulková 2180.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies