Kontiola cíti poslednú šancu zahrať si v zámorskej NHL

NETKY.SK • 2 Júl 2014, 14:21 • 2 min
Kontiola cíti poslednú šancu zahrať si v zámorskej NHL

ČEĽABINSK - Fínsky útočník Petri Kontiola potvrdil avizovanú snahu o odchod z Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) do zámorskej NHL a rozviazal kontrakt s Traktorom Čeľabinsk.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdeväťročný center, ktorý v sezóne 2013/2014 získal s fínskou reprezentáciou bronz na ZOH v Soči a striebro na MS v Minsku, chce skúsiť šťastie v zámorskej NHL. V nej už v minulosti odohral 12 duelov za Chicago. Šikovný stredný útočník v Čeľabinsku strávil predchádzajúce tri súťažné ročníky. "Stoja za tým rodinné dôvody a možno posledná šanca zahrať si v zámorskej NHL," cituje oficiálny web klubu Traktor Čeľabinsk fínskeho hokejistu.

 

Rodák zo Seinäjoki ďalej rozvinul svoje úvahy. "Možno mám poslednú šancu bojovať o Stanleyho pohár. Po svetovom šampionáte som mal dostatok času na uvažovanie a prišiel som na to, že niečo vo svojom živote musím a chcem zmeniť. Túžim hrať v takom meste, v ktorom strávim veľa času s dcérkou. Zástupcovia niekoľkých klubov NHL už môjmu agentovi dali najavo, že v prípade, ak sa dohodnem s Traktorom na ukončení spolupráce, sú pripravení ponúknuť mi kontrakt. V októbri budem mať 30 rokov a cítim, že ďalšia príležitosť zahrať si v zámorskej profilige by už nemusela prísť," pokračoval Petri Kontiola a poďakoval sa celému čeľabinskému klubu a jeho fanúšikom za podporu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies