Kontakty medzi USA a Ruskom sa po Helsinkách vyvíjajú veľmi priaznivo

NETKY.SK • 31 Júl 2018, 10:35 • 2 min
Kontakty medzi USA a Ruskom sa po Helsinkách vyvíjajú veľmi priaznivo

MOSKVA - Kontakty medzi Ruskom a Spojenými štátmi po stretnutí vodcov oboch krajín v Helsinkách pokračujú a to aj v oblasti obrany, povedal osobitný veľvyslanec ruského prezidenta pre Blízky východ a Afriku, Michail Bogdanov.

slovakia

left justify in out

„Dialóg sa vyvíja prirodzene. Viete, že náš minister telefonicky kontaktoval amerického štátneho tajomníka a aj v oblasti obrany sa všetko vyvíja hladko," povedal ako a odpoveď na otázku, či sa kontakty medzi krajinami po summite stali aktívnejšími.

Prvé rozsiahle rokovania medzi Trumpom a Putinom sa uskutočnili 16. júla v Helsinkách. Po rokovaní Putin povedal, že Rusko a USA by mohli prevziať vedenie pri riešení krízy v Sýrii a spolupracovať pri organizácii návrtu utečencov späť do svojej krajiny. Podľa Putina je množstvo sýrskych utečencov sústredených v Turecku, Libanone a Jordánsku a ak im pomôžu vrátiť sa domov, migračný tlak na krajiny EÚ sa mnohokrát zníži.

 

Podľa námestníka ministra zahraničných vecí Sergeja Ryabkova pred koncom leta sa môže uskutočniť stretnutie amerického poradcu pre národnú bezpečnosť Johna Boltona s ruským tajomníkom Bezpečnostnej rady Nikolajom Patruševom. Asistent prezidenta Ruskej federácie, Jurij Ušakov povedal novinárom, že Patrušev a Bolton sa môžu stretnúť aj kvôli tomu aby sa dohodli o budúcej schôdze prezidentov Vladimíra Putina a Donalda Trumpa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
KAratina New

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona