Konšpirátori začínajú spochybňovať Mayweatherove víťazstvo zlým verdiktom rozhodcov

NETKY.SK • 5 Máj 2015, 18:00 • 2 min
Konšpirátori začínajú spochybňovať Mayweatherove víťazstvo zlým verdiktom rozhodcov

LAS VEGAS - Administratívna chyba na bodovacích hárkoch, ktoré určili Floyda Mayweathera za víťaza nad Mannym Pacquiaom, podnietili konšpirátorov k teóriám, že zápas mal vyhrať Filipínec.

slovakia

left justify in out

Bodoví rozhodcovia Glenn Feldman, Burt Clements a Dave Moretti, ktorí boli na bodovacích hárkoch označení ako biely, modrý a ružový, jednohlasne určili za víťaza zápasu Floyda Mayweathera. Avšak všetci traja udeľovali body na konci každého kola do stĺpčeku označeného ako červený roh, v ktorom však sedel Manny Pacquiao.

 


Práve tento fakt podnietil mnohých fanúšikov boxu ku konšpiračným teóriám, že rozhodcovia určili nesprávneho víťaza, nakoľko Mayweatherovi patril v Las Vegas modrý roh. S najväčšou pravdepodobnosťou však išlo len o zlyhanie ľudského faktora, ale konšpirátori už tvrdia, že zápas nebol práve v súlade s kostolným poriadkom.

 

Nie je však žiadny relevantný dôkaz o tom, že by sa rozhodcovia dopustili nejakého úmyselného pochybenia. Potvrdenie Američanovho víťazstva je nakoniec uvedené aj v pravom dolnom rohu bodovacieho hárka vydaného Nevadskou štátnou atletickou komisiou, kde je pod menom rozhodcu Morettiho napísane: "Mayweather vyhral jednoznačným rozhodnutím."

 



Legendárny Evander Holyfield bol jedným z mnohých, ktorí spochybňovali výrok rozhodcov: "Myslel som si, že Pacquiao vyhral zlý zápas." Okrem toho sa na sociálnych sieťach vynorilo mnoho pochybností o správnom víťazovi zápasu alebo dokonca o dopredu dohodnutom víťazovi.

 



Rozhodcovia Feldman a Clements udelili červenému rohu víťazstvo v pomere 116-112 a Moretti dokonca 118-110. Písomným dodatkom však jednoznačne označili za víťaza Floyda Mayweathera. Američan tak víťazstvom nad Pacquiaom predĺžil svoju impozantnú bilanciu na 48-0.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies