Konráda teší návrat do reprezentácie po viac ako troch rokoch

NETKY.SK • 5 November 2014, 11:51 • 2 min
Konráda teší návrat do reprezentácie po viac ako troch rokoch

BRATISLAVA - Po viac ako troch rokoch sa do slovenskej hokejovej reprezentácie vrátil brankár Branislav Konrád a na prvú akciu národného mužstva v sezóne 2014/2015 prišiel z extraligovej Dukly Trenčín v dobrej nálade.

slovakia

left justify in out

Naposledy sa 27-ročný rodák z Nitry objavil v najcennejšom drese ešte v apríli 2011 vo fínskej Kouvole pri prehre s domácim výberom 2:3. "V reprezentácii som chytal už dávno, sú to tri a možno aj štyri roky. Bolo to asi vo Fínsku v príprave na domáce majstrovstvá sveta. Ale nepamätám si presne," zalovil v pamäti Konrád a pokračoval: "Som veľmi rád, že som sa opäť dostal do reprezentácie. V tíme by som mal poznať väčšinu hráčov. Už sa teším na zápasy."

 

Konrád na tohtotýždňovom turnaji vytvorí brankársku dvojicu s Marekom Čiliakom z Komety Brno, pri príchode do Bratislavy ešte nevedel, koľko a proti komu bude v Mníchove chytať. Slovákov na Nemeckom pohári preveria výbery Kanady, Nemecka a Švajčiarska. "Nepozeral som si súpisky súperov, neriešil som to. Kanaďania majú veľa hráčov v kvalitnej nemeckej lige. Ich štýl je nepríjemný, dohrávajú súboje a bojujú do konca. Nemci sú tvrdí, dôrazní a rýchli. Podobne aj Švajčiari. Všetci chalani v našom tíme máme spoločný cieľ, do Nemecka ideme bojovať za Slovensko," poznamenal gólman extraligovej Dukly Trenčín, ktorý má v národnom mužstve aj iného spoluhráča z klubu - obrancu Lukáša Kozáka. "Lukáš hrá v obrane fakt výborne, dostáva veľa priestoru a výkonmi si nomináciu zaslúžil," doplnil Konrád. 

 

Miesto v národnom tíme po dlhom čase priniesol odchovancovi nitrianskeho hokeja vydarený úvod sezóny v Trenčíne. Dukla je síce v extraligovej tabuľke až siedma, no Konrádovi patrí druhého miesto medzi brankármi v úspešnosti zásahov aj v priemere inkasovaných gólov. "Nemôžem povedať, že sa nám úplne darí, pretože sme dosť zápasov zbytočne postrácali v tretích tretinách. Výsledky máme dobré a keď nevyhráme, tak každého aspoň do konca 'vytrápime'," poznamenal slovenský šampión zo sezóny 2011/2012 so Slovanom Bratislava. Dobré čísla v osobných štatistikách by v prípade Konráda mohli znamenať záujem z iných klubov či zo zahraničia. "Neriešim odchod niekam inam, sústredím sa len na Trenčín. Ani pred sezónou som nevymýšľal s nejakými otvorenými zmluvami. Po dvoch nevydarených ročníkoch som chcel odchytať poriadne celú sezónu. To je jediné, na čo sa sústredím," priznal. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies