Konrád si vybral rebierka, teší sa na pesničkára Nohavicu

NETKY.SK • 7 Máj 2015, 12:29 • 2 min
Konrád si vybral rebierka, teší sa na pesničkára Nohavicu

OSTRAVA - Po náročnom programe v úvode 79. majstrovstiev sveta v Česku, keď za päť dní odohrali štyri stretnutia, čakajú na slovenskú hokejovú reprezentáciu dva voľné dni. Tréneri tímu SR zrušili štvrtkový tréning a najmä podvečer pripravili pre mužstvo zaujímavý program. Okrem spoločnej večere mimo hotelovej kuchyne to bude aj súkromný koncert populárneho pesničkára Jaromíra Nohavicu, dobrého kamaráta trénera Vladimíra Vůjtka.

slovakia

left justify in out

"Doteraz sme nemali tradičné české špeciality, no na štvrtkovej spoločnej večeri sa ich dočkáme, aspoň trochu obmeníme jedálny lístok, pretože zatiaľ je to dosť veľký stereotyp. Mali sme na výber, čo si kto dá. Ja som si vybral rebierka. V ponuke bola nejaká sviečková, ale neviem, kto čo uprednostnil," prezradil tretí gólman tímu SR Branislav Konrád a dodal: "Aj na hoteli nám varia dobre, pravidelná strava je dôležitá. Starajú sa o nás super."

 

Dvadsaťsedemročný brankár extraligovej Dukly Trenčín sa teší aj na Nohavicov koncert. "Poznám veľa jeho pesničiek. A jeho posledná o smutnom hokejistovi mi príde celkom zábavná," poznamenal.

 

Na šampionáte v Ostrave sa Konrád zatiaľ nedostal počas duelov SR ani na lavičku, súboje sleduje len z tribúny. Má teda omnoho viac voľného času ako jeho spoluhráči v reprezentácii. "Po tréningu sú chalani na izbách a oddychujú, ja idem na kávu, alebo si zdriemnem. Nie je to nič extra. Sám isto nikam nejdem, neviem takto existovať. Vždy sa snažím 'stiahnuť' niekoho, pretože vždy nás je viac chalanov, ktorí nehráme. V utorok tu napríklad bola priateľka s malým, tak som bol s nimi. Snažím sa vyplniť si voľný čas."

 

Počas pobytu na hotelovej izbe si niektorí hráči zvyknú spestriť voľno videohrami prípadne knihou, no to neplatí o Konrádovi. "Maximálne si niečo prečítam na internete alebo debatujeme s chalanmi. Prípadne pozeráme telku, nejaké filmy alebo hokej, tých je tam dosť. Knihy veľmi nečítam, radšej sa idem prejsť," prezradil rodák z Nitry.
Na svetovom šampionáte Konráda zatiaľ veľmi príjemne prekvapila reprezentácia Kanady. "Viem, že majú vynikajúci tím, ale to, čo predvádzajú, je neskutočné. Z našej skupiny zatiaľ Američania hrajú vynikajúco," myslí si brankárska trojka v slovenskom výbere.

 

Počas zápasov slovenského výberu sa extraligový šampión so Slovanom Bratislava snaží zostať pokojný. "Niekedy ma však ovládnu emócie. Teším sa, keď dáme gól. Celkovo to beriem trochu s nadhľadom, nezapájam sa do 'mexických vĺn' a podobne. Atmosféra je vynikajúca a diváci ženú chalanov dopredu. Keď dáme gól, štadión ide spadnúť," poznamenal Konrád.

 

V súčasnosti už mohol mať síce po dovolenke, chvíle na tréningoch a na tribúne počas duelov Slovákov však neľutuje. "Do reprezentácie nikto nikoho netlačí, všetci sme tu dobrovoľne. Raz ma už poslali domov a potešil som sa, že som sa mohol vrátiť. Aj trojku musí niekto robiť," dodal s úsmevom tretí slovenský gólman.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies