Konôpkovi sa splnil sen, zvíťazil na 24-hodinovke v Barcelone

NETKY.SK • 22 September 2015, 12:44 • 2 min
Konôpkovi sa splnil sen, zvíťazil na 24-hodinovke v Barcelone

BRATISLAVA - Jednému z najúspešnejších slovenských automobilových jazdcov Miroslavovi Konôpkovi (ARC Bratislava) sa splnil sen, keď v španielskej Barcelone zvíťazil v 24-hodinovke v triede SP2.

slovakia

left justify in out

"Víťazstvo na automobile Porsche 997 Cup S si cením o to viac, že sme ho dosiahli s čisto slovenskou posádkou. Okrem mňa sa za volantom striedali Zdeno Mikuláško, Matej Konôpka a Miroslav Horňák. Na stupeň víťazov sa napokon dostala aj francúzska posádka GC Automobile a austrálsky MARS Cars. Splnil sa mi jeden z mojich snov," informoval v utorok na tlačovej konferencii v bratislavskej reštaurácii Au Café 53-ročný pretekár.

 

Doteraz tím ARC Bratislava už viackrát stál na pódiu víťazov v šampionáte 24-hodinoviek, ale za volantom vtedy boli Američania, Nemci, Taliani, či Poliaci. "Mám ešte jeden nesplnený sen. Vyhrať so slovenskou posádkou aj slávnu 24-hodinovku v Le Mans. Lenže už len kvalifikovať sa do 55-členného štartového pola je veľmi náročné a zložité. Ale pokúsime sa dokázať, že v malom Slovensku máme dobrých jazdcov, inžinierov a mechanikov. Vytrvalostné preteky mám rád aj preto, že je to boj celého tímu, nie iba jednotlivca."

 

Miroslavovi Konôpkovi sa tohtoročná sezóna nekončí. V priebehu októbra 2015 a januára 2016 absolvuje štyri preteky v Asian Le Mans Series. "Na novom Audi R8 LMS Ultra GT3 sa budú spolu so mnou striedať Nemec Pierre Kaffer a Malajzijčan Fairuz Fauzy. Kamión s náhradnými dielmi sme už pred mesiacom expedovali do Japonska. Okruh v malajzijskom Sepangu poznám, štartoval som na ňom, na okruhoch v japonskom Fudži a thajskom Burirame budem mať premiéru." Pre zujímavosť - na francúzsku 24-hodinovku Le Mans na okruhu La Sarthe sa kvalifikuje iba víťaz tejto ázijskej série.

 

Šéf tímu ARC Bratislava tak pridá k dvom štartom v 24-h Le Mans (2006 a 2010), európskej Le Mans sérii, FIA GT Championship, či Blancpain Endurance Series aj účasť na ázijskom šampionáte.

 

Program Asian Le Mans Series:

Fudži (Jap.) 10. - 11. októbra 2015 - 2-hodinové preteky

Sepang (Malajzia) 7. - 8. novembra 2015 - 3-hodinové preteky

Buriram (Thajsko) 8. - 10. januára 2016 - 3-hodinové preteky

Sepang (Malajzia) 23. - 24. januára 2016 - 3-hodinové preteky




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona