Konôpkov tím iba krôčik od vysnívaného postupu na Le Mans

NETKY.SK • 24 Január 2017, 10:36 • 2 min
Konôpkov tím iba krôčik od vysnívaného postupu na Le Mans

Bratislava - Slovenský okruhový tím ARC Bratislava automobilového pilota Miroslava Konôpku skončil v aktuálnom ročníku Asian Le Mans Series na celkovom druhom mieste. Strieborná pozícia však nezaručuje účasť na najstarších aktívnych automobilových pretekoch – 24 hodín Le Mans.

slovakia

left justify in out

Konôpkov tím pricestoval do malajského Sepangu ako líder kategórie LMP3, no posledné preteky rozhodli o tom, že skončil na druhom mieste. "Pokazilo sa všetko, čo sa mohlo. Predstavovali sme si to inak, no snažím sa to brať športovo. Malý tím zo Slovenska prišiel na posledné preteky ako líder šampionátu. Aj to je pre nás obrovská pocta. Navyše nám aj 2. miesto v konečnom hodnotení dáva šancu dostať vo výbere ACO miestenku na 24h Le Mans 2017, takže stále veríme. Ukázali sme, že s nami treba počítať. Chcem sa poďakovať Andrejovi Studeničovi a všetkým mojim chlapcom v tíme za skvelú prácu. Aj toto je motoršport," povedal Konôpka v tlačovej správe.

 

Tím ARC Bratislava pred finálovým kolom premiešal posádky a Konôpka si vymenil miesto s Lotyšom Konstantinom Calkom. Šanca na celkový úspech v sérii a tým aj na postup na 24h Le Mans sa však rozplynula hneď v prvej zákrute, keď do monopostu Ginetta zozadu narazilo jedno z vozidiel kategórie GT3. Slovenský tím tak musel už v úvode pretekov absolvovať zastávku v boxoch a technické problémy sa neskončili.

 

Problémy so zadnou nápravou sa nevyhli ani druhej tímovej posádke v zložení Konôpka (SR), Mike Simpson (V.Brit.) a Neale Muston (Aus.). Posádky tímu tak skončili na 6. respektíve 7. mieste a celkovo sa jednotka tímu umiestnila nakoniec druhá a na Le Mans 2017 zatiaľ nepostupuje. "Je to výborný výsledok, ale keď bol človek tak blízko postupu prvého slovenského tímu na Le Mans, tak to trochu mrzí, ale musíme ísť ďalej a stále veriť," dodal Konôpka.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies