Konôpka má za sebou jednu z najzaujímavejších sezón

NETKY.SK • 22 November 2013, 12:54 • 2 min
Konôpka má za sebou jednu z najzaujímavejších sezón

BRATISLAVA - Slovenský automobilový pretekár Miroslav Konôpka z tímu ARC Bratislava zhodnotil sezónu 2013 ako jednu z najzaujímavejších vo svojej kariére.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťjedenročný jazdec získal titul majstra Slovenska, Poľska a Česka v najsilnejšej triede nad 3500 cm3. Po roku obhájil aj nadnárodný primát šampióna zóny strednej Európy (FIA CEZ Trophy) a premiérovo dosiahol aj absolútne víťazstvo v Eset V4 Cupe.

Bratislavčan sa zúčastnil aj na 24-hodinovke v belgickom Spa-Francorchamps, ktorá bola súčasťou prestížneho seriálu Blancpain Endurance Series. V ňom štartoval Konôpka spolu s jediným medzinárodne známym ománskym jazdcom Ahmadom Al Harthym. Spolu sa im podarilo získať zatiaľ najväčší úspech slovenského tímu na medzinárodnom poli - víťazstvo v Gentlemen Trophy v trojhodinových pretekoch na okruhu Silverstone vo Veľkej Británii. Slovenská vlajka za zvukov národnej hymny sa na takom významnom motoristickom podujatí ešte nikdy nevztyčovala. 

Konôpka jazdil počas roka na osvedčenom automobile Saleen S7 a modernom rýchlom Porsche 997 GT3 R., ale po nehodách tímových kolegov preteky nedokončil. 

V budúcom roku sa slovenský pilot plánuje sústrediť na Eset V4 Cup, ktorý v tomto roku ukázal slušný potenciál. Štartový rošt sa popri Slovensku, Poľsku, Maďarsku a Česku rozrastie aj o Rakúsko. Tiež má v pláne zúčastniť sa na 24-hodinovke v Dubaji a španielskej Barcelone a 12-hodinovke v talianskom Mugelle. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies