Konkurzní správcovia našli kupca pre švédsku automobilku Saab

NETKY.SK • 13 Jún 2012, 09:14 • 2 min
Konkurzní správcovia našli kupca pre švédsku automobilku Saab

Konkurzní správcovia našli kupca pre švédsku automobilku Saab - Doprava Správcovia konkurznej podstaty švédskej automobilky Saab dnes oznámili, že našli kupca pre firmu, ktorá v decembri minulého roka oznámila bankrot. Celkový majetok spoločnosti určený n

slovakia

left justify in out

img

Správcovia konkurznej podstaty švédskej automobilky Saab dnes oznámili, že našli kupca pre firmu, ktorá v decembri minulého roka oznámila bankrot. Celkový majetok spoločnosti určený na predaj pozostáva zo samotnej automobilky a jej divízií Saab Automobile Powertrain a Saab Automobile Tools.
      Správcovia Hans Bergqvist a Anne-Marie Pouteauxová plánujú podrobnosti o najnovšom vývoji v automobilke zverejniť v priebehu dnešného dňa v centrále Saabu v meste Trollhättan na juhozápade Švédska.
      Podľa ekonomického denníka Dagens Industri by kupcom mohlo byť konzorcium čínskych a japonských automobiliek National Electric Vehicle Sweden (NEVS). Ďalším záujemcom, o ktorom sa dlho hovorilo ako o možnom kupcovi, bola čínska automobilka Zhejiang Youngman. Tá už od 19. decembra minulého roka, keď Saab oznámil bankrot, bola v kontakte s holandskými vlastníkmi Saabu.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona