Koniec vojny v Sýrii? Ozbrojená opozícia sa vracia na mierové rokovania v Astane

NETKY.SK • 4 Máj 2017, 09:35 • 2 min
Koniec vojny v Sýrii? Ozbrojená opozícia sa vracia na mierové rokovania v Astane

BEJRÚT - Zástupcovia sýrskej ozbrojenej opozície prisľúbili, že sa dnes vrátia na mierové rokovania v kazašskom hlavnom meste Astana. Svoju účasť na rozhovoroch v stredu odvolali pre údajné porušovanie prímeria zo strany sýrskej vlády.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Návrat opozičnej delegácie avizoval dnes nemenovaný zdroj blízky rokovaniam. V poradí štvrté kolo diskusií o ukončení vojny v Sýrii sa v Astane začalo v stredu a podľa pôvodného plánu malo trvať dva dni.

 

Zúčastňujú sa na nich predstavitelia Iránu, Ruska a Turecka, teda krajín garantujúcich dodržiavanie dohody o zastavení paľby v Sýrii, a tiež osobitný vyslanec OSN pre Sýriu Staffan De Mistura. Svojich zástupcov vyslali aj Jordánsko, USA a zástupcovia sýrskej vlády.

 

Vyjednávači sýrskej ozbrojenej opozície v stredu vyhlásili, že do astanských rokovaní sa nebudú zapájať. Žiadali pritom, aby sýrska vláda dodržiavala decembrovú dohodu o prímerí a v súlade s ňou prestala s bombardovaním povstaleckých oblastí a prepustila zajatcov.

 

Delegácia zo zastrešujúceho politického orgánu exilovej opozície s názvom Sýrska národná koalícia však aj po stredajšom odchode z rokovaní zostala v Astane.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
redaktor 77
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies