Koniec vegánskym steakom vo Francúzsku: Krajina odmieta zavádzať ľudí

NETKY.SK • 25 Apríl 2018, 09:26 • 2 min
Koniec vegánskym steakom vo Francúzsku: Krajina odmieta zavádzať ľudí

Francúzi sa rozhodli, že zmenia označovanie produktov, ktoré nie sú živočíšneho pôvodu, no nazývajú sa rovnako.

slovakia

left justify in out

Vegetariánska a vegánska strava sa v posledných rokoch stáva veľkým trendom. Mnohí sa rozhodli zmeniť svoj životný štýl a vyradili z jedálničkov mäso, prípadne všetko, čo je živočíšneho pôvodu. V obchodoch sa preto začali objavovať rôzne alternatívne náhrady v podobe produktov najmä zo sóje, ktoré sa nazývajú podobne ako živočíšne varianty, napríklad vegánsky steak, vegetariánske párky, syr tofu, sójové mlieko a pod.

 

Francúzom sa to však nepozdáva a tvrdia, že takéto označovanie zákazníka zbytočne zavádza. Názvy ako mlieko, mäso či syr totiž môžu mať len produkty, ktoré reálne pochádzajú od zvierat. Poslanci v parlamente preto hlasovali za zákaz týchto názvov. Všetky spoločnosti zaoberajúce sa výrobou alternatívnych produktov tak už nebudú môcť používať podobné označenie pre potraviny, ktoré živočíšne zložky neobsahujú.

 

Všetci výrobcovia tak budú musieť porozmýšľať o adekvátnej zmene názvov pre svoje výrobky. Pokiaľ by tak neurobili, hrozila by im pokuta až do výšky neuveriteľných 300-tisíc eur.

 

Miestna komunita vegánov a vegetariánov to však považuje za zbytočné obmedzovanie. Rozmach tohto stravovania to podľa nich nezastaví. Ide totiž o lahodný, výživný a okrem toho aj ekonomický a ekologický spôsob stravovania, ktorému bude aj naďalej holdovať čoraz väčší počet ľudí, a to bez ohľadu na to, pod akým názvom budú tieto potraviny figurovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies