Koniec technológie: 3D televízor je mŕtvy

NETKY.SK • 30 Január 2017, 14:57 • 2 min
Koniec technológie: 3D televízor je mŕtvy

NEW YORK – Niekedy sa elektronický priemysel snaží predať zákazníkom novú technológiu, ktorú však zákazníci odmietnu. Výsledkom toho je, že produkty, ktoré boli „nadčasové“ skončia na smetisku.

slovakia

left justify in out

Jedným z takýchto produktov je aj 3D televízor, ktorý je oficiálne „mŕtvy“. Všetci veľkí výrobcovia televízorov totiž zrušili jeho výrobu.

 

Poslední dvaja výrobcovia, ktorí zabudovávali 3D technológiu do svojich produktov – LG a Sony – nebudú už tento rok vyrábať televízory, ktoré prehrajú 3D filmy. Informoval o tom web CNET.

 

LG a Sony sa tak rozhodli nasledovať ostatných výrobcov televízii ako Vizio, Sharp a TCL, ktorí sa vzdali 3D technológie na svojich zariadeniach.

 

V roku 2010, krátko po veľkom úspechu 3D filmu Avatar, začali výrobcovia televízorov investovať veľké peniaze do vývoja a marketingu 3D televízorov. O sedem rokov neskôr „3D schopnosť nebola nikdy plne využitá v našom priemysle, a už viac nie je kľúčovým faktorom pri kúpe televízora,“ povedal produktový riaditeľ spoločnosti LG pre CNET.

 

 

Výrobcovia televízorov sa teraz sústredia na 4K, HDR a vlastnosti Smart-TV.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies