Koniec ťaženiu kryptomien? Intel sa snaží automatizovať overovanie blokov

NETKY.SK • 28 Máj 2018, 13:30 • 2 min
Koniec ťaženiu kryptomien? Intel sa snaží automatizovať overovanie blokov

SANTA CLARA – Softvérový gigant Intel prišiel s novým spôsobom overovania transakcií na distribuovanej knihe. Samozrejme si tento vynález nechal pantentovať.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Intel si chráni nový spôsob overovania transakcií patentom, ktorý si nechal zapísať Americkým úradom pre patenty a ochranné známky. Nová metóda automaticky rozdelí a aktualizuje distribuovanú knihu s tým, že procesor bude schopný nezávisle overiť, či sú nové bloky platné a môžu byť pripojené k knihe.

 

img

 

Táto metóda sa podstatne líši od tej konvenčnej, v ktorej transakcie overujú mineri a využíva ju aj blockchain Bitcoinu. Metóda "ťaženia" spolieha na sieť konkurenčných uzlov, kde sa overujú a zaznamenávajú transakcie výmenou za odmenu.

 

Spoločnosť vysvetlila, že niektoré z týchto distribuovaných účtovných systémov by mohli byť aj blockchainy, avšak rozlišuje tieto dve súvisiace technológie. Aby táto metóda automatického overovania fungovala, musia byť počítače fyzicky naprogramované s určitými parametrami, aby dokázali definovať validáciu bloku.

 

img

 

Spoločnosť sa vyjadrila aj k problémom so škálovateľnosťou, s ktorou sa blockchain v súčasnosti stretáva. V patente sa uvádza, že distribuované knihy nemusia byť najefektívnejšou formou ukladania dát.

 

"Distribuované účtovné knihy majú neoddeliteľné problémy so škálovateľnosťou. Ak všetky validátory v distribuovanom účtovnom systéme musia mať kópiu všetkých transakcií, všetky transakcie musia byť vysielané všetkým validátorom. Tieto vysielané transakcie následne vytvárajú veľmi veľký počet sieťových správ."

 

Keďže toto by vytvorilo veľké množstvo sieťových správ, distribuovaný účtovný systém môže uložiť významné požiadavky na ukladanie dát a nemusia sa škálovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies