Koniec Tatara v AHL - zisk tímovej aj individuálnej trofeje

NETKY.SK • 19 Jún 2013, 11:59 • 2 min
Koniec Tatara v AHL - zisk tímovej aj individuálnej trofeje

GRAND RAPIDS - Slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar sa stal ústrednou postavou vyraďovacej časti zámorskej American Hockey League (AHL) a po zisku prestížneho Calderovho pohára pre jeho tím Grand Rapids Griffins ovenčili 22-ročného krídelníka aj individuálnym ocenením - Trofejou Jacka A. Butterfielda.

slovakia

left justify in out

Tú každoročne dostane najužitočnejší hráč play-off AHL. Vicemajster sveta z Helsínk 2012 sa stal prvým Slovákom v tridsaťročnej histórii odovzdávania, ktorý ju získal. Pred ním za najužitočnejších hokejistov rozhodujúcej časti sezóny vo farmárskej súťaži vyhlásili aj hráčov zvučných mien, väčšinou brankárov - Michala Neuvirtha, Careyho Pricea, Antera Niittymäkiho, Pasiho Nurminena, Coreyho Schwaba, Mika Dunhama, Olafa Kölziga či Jeffa Hacketta. "Celá organizácia je jednoducho najlepšia. Nemohli sme si priať krajší záver sezóny," povedal podľa mlive.com po rozhodujúcom šiestom zápase finále play-off AHL Tomáš Tatar, ktorý sa na triumfe 5:2 nad Syracuse Crunch podieľal dvoma presnými zásahmi. Celkovo ich vo vyraďovacej časti zaznamenal až šestnásť.

Pre dubnického rodáka je koniec ročníka 2012/2013 pravdepodobne aj záverom jeho pôsobenia v AHL. Ešte pred skončením finálovej série to avizoval generálny manažér tímu NHL Detroit Red Wings Ken Holland. "Bol to jeho posledný rok v AHL. Urobím všetko pre to, aby hral v nasledujúcej sezóne za Detroit. Zisk Calderovho pohára a ceny pre najužitočnejšieho hráča v play-off je najlepšie vyvrcholenie pôsobenia v AHL," povedal v rozhovore pre FOX17 Ken Holland. V rovnakej reportáži dostal priestor na vyjadrenie aj slovenský útočník. "Keď človek rozmýšľa and tým, či by nemal hrať v NHL, tak je trochu sklamaný. Ale beriem veci také, aké sú. Snažím sa robiť svoju prácu čo najlepšie a dostať sa do NHL," povedal Tatar. 

Calder Cup spolu s Tatarom získal aj Tomáš Jurčo, ktorý svojim klubom prináša šťastie. V rokoch 2011 aj 2012 vybojoval s juniorským tímom Saint John Sea Dogs cenný Prezidentský pohár za celkový triumf v QMJHL, v závere sezóny 2010/2011 pridal aj Memorial Cup za prvenstvo medzi všetkými juniorskými družstvami. Séria osláv v Jurčovom prípade pokračuje aj v premiérovom ročníku medzi seniormi, teší sa z Calderovho pohára.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies