Koniec remíz na futbalových MS? Šéf FIFA navrhuje jedenástkový rozstrel pri nerozhodnom výsledku už v skupine

NETKY.SK • 27 September 2018, 11:00 • 2 min
Koniec remíz na futbalových MS? Šéf FIFA navrhuje jedenástkový rozstrel pri nerozhodnom výsledku už v skupine

ZÜRICH - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) má údajne v úmysle zrušenie remíz na scéne majstrovstiev sveta. V prípade nerozhodného výsledku by každý z tímov získal bod tak ako doteraz a víťaz následného jedenástkového rozstrelu by dostal ešte jeden navyše.

slovakia

left justify in out

Ako uvádza web sportowefakty.wp.pl, tento plán by mohol nabrať reálnejšie kontúry, ak by sa prezidentovi FIFA Giannimu Infantinovi podarilo presadiť rozšírenie počtu účastníkov z 32 na 48 už pre šampionát 2022 v Katare.

 

Model MS so 48 reprezentáciami je naplánovaný až od "mundialu" 2026 v USA, Kanade a Mexiku, kde bude 16 skupín s tromi účastníkmi a dvomi postupujúcimi do šestnásťfinále. Infantino sa však stále nevzdal možnosti, že rozšírené MS by mohli byť už na Blízkom východe o štyri roky skôr.

Aby sa zabránilo scenáru, že tímy v trojčlenných skupinách budú mať po odohratých zápasoch identický počet bodov aj skóre, Infantino navrhol práve zrušenie remíz. "Pozrite sa, aké tímy chýbali na turnaji v Rusku - Holandsko, Čile či Taliansko... Finalista z Chorvátska si účasť vybojoval až v baráži. Budeme sa s Katarčanmi rozprávať o možnosti rozšírenia počtu účastníkov," poznamenal Infantino. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies