Koniec rakoviny? Vedcom sa podaril revolučný objav!

NETKY.SK • 16 Február 2016, 19:28 • 2 min
Koniec rakoviny? Vedcom sa podaril revolučný objav!

BRATISLAVA - Vedci sú týmto výskumom ohromení. Na pacientoch, ktorí trpia nevyliečiteľnou chorobou vyskúšali nový spôsob liečby a symptómy rakoviny začali miznúť!

slovakia

left justify in out

Lekári hovoria o mimoriadnom úspechu. Testy potencionálnej revolučnej liečby rakoviny mali „mimoriadne“ výsledky u chorých pacientov, odhalili vedci. V jednej štúdii u deväť z desiatich účastníkov s ťažkou formou leukémie videli ako príznaky úplne zmizli.  V ďalšom výskume štyria z piatich pacientov s ďalšou formou rakoviny pozitívne reagovali na liečbu a viac ako polovice sa príznaky stratili. Vedúci vedec profesor Stanley Riddell z Výskumného onkologického ústavu Freda Hutchinsona v Seattli, povedal, že tieto výsledky nastali u pacientov, ktorím lekári dávali dva až päť mesiacov života.

 

Pre portál News.sky.com povedal, že "Je to mimoriadny úspech a bezprecedentný pokrok v medicíne“.  

 

Táto technika zahŕňa odstránenie imunitných buniek zvaných T-lymfocyty od pacientov pomocou špeciálnych molekúl, ktoré sa zamerajú na imunitné bunky v tele pacienta.  


Imunitná funkcia organizmu dokáže znova sa naštartovať tak, že zničí nádorové bunky. 


Vo svojom prejave na výročnom zasadnutí Americkej asociácie pre rozvoj vedy (AAAS) vo Washingtone, profesor Riddell opísal výsledky ako "potenciálna zmena" v liečbe rakoviny.

 

Bolo potrebné oveľa viac práce, povedal a dodal, že nebolo jasné, ako dlho by pacienti bez príznakov zostali v remisii.


Hoci prirodzený imunitný systém tela je zameraný na boj proti tejto chorobe, nie vždy to tak je. Niekedy obranyschopnosť organizmu nie je schopná rozpoznať rakovinové bunky, alebo zistí, dômyselné spôsoby, ako zamaskuje svoju identitu.


Vďaka tejto štúdie sa podarilo pomôcť až 94 percentám ľudí. Do výskumu sa zapojilo iba 35 pacientov s lymfatickou leukémiou. Remisia u nich ešte neznamená, že boli úplne vyliečení.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies