Koniec prohibície v ČR bude do dvoch týždňov

NETKY.SK • 20 September 2012, 06:51 • 2 min
Koniec prohibície v ČR bude do dvoch týždňov

Koniec prohibície v ČR bude do dvoch týždňov - Politika Tvrdý alkohol by sa mal podľa českého premiéra Petra Nečasa vrátiť do predaja do dvoch týždňov. Do distribúcie pôjde novovyrobený alkohol aj s novými kolkami, ktoré budú hotové do konca budúceho týžd

slovakia

left justify in out

img

Tvrdý alkohol by sa mal podľa českého premiéra Petra Nečasa vrátiť do predaja do dvoch týždňov. Do distribúcie pôjde novovyrobený alkohol aj s novými kolkami, ktoré budú hotové do konca budúceho týždňa, a tiež s akýmsi "rodným listom". Každá šarža liehu bude musieť mať protokol z akreditačného laboratória. Rozhodla o tom v stredu večer vláda Českej republiky.
      Informácie priniesla spravodajská webová stránka iDNES.cz.
      Ministri majú do týždňa pripraviť uvoľnenie predaja nového alkoholu i zásob, blokovaných zákazom predaja tvrdých liehovín. 
      V stredu večer po viac ako dvojhodinovej diskusii vláda navyše nariadila ministrom, aby do októbra vypracovali analýzu činnosti štátnej správy, inšpekcie a polície pri potláčaní čierneho trhu s alkoholom.
      "Každá šarža alkoholu musí byť identifikovateľná so šaržou liehu, z ktorého bola vyrobená," vyhlásil Nečas v priebehu stredy, ešte pred rokovaním vlády. Nový "rodný list" alkoholu bude sledovať jeho cestu od výrobcu až ku konečnému predajcovi.
      Alkohol, ktorý nebude mať tento rodný list, sa nebude smieť predávať. Ten, ktorý bol stiahnutý, bude spätne skontrolovaný a takisto mu vystavia rodný list.

Zdroj: TASR/iDnes.cz



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies