Koniec Neuerovej série,1.výhry ManUtd, ManCity, Ajaxu a CSKA

NETKY.SK • 19 Október 2011, 21:57 • 2 min
Koniec Neuerovej série,1.výhry ManUtd, ManCity, Ajaxu a CSKA

Koniec Neuerovej série,1. výhry ManUtd, ManCity, Ajaxu a CSKA - Futbal Futbalisti SSC Neapol v zostave aj so slovenským reprezentantom Marekom Hamšíkom remizovali v utorkovom zápase 3.

slovakia

left justify in out

img

Futbalisti SSC Neapol v zostave aj so slovenským reprezentantom Marekom Hamšíkom remizovali v utorkovom zápase 3. kola skupinovej fázy Ligy majstrov 2011/2012 s Bayernom Mníchov 1:1. Vďaka vyrovnávajúcemu gólu ukončili hráči spod Vezuvu sériu brankára bavorského tímu Manuela Neuera, ktorý inkasoval po 12 súťažných zápasoch respektíve dlhých 1147 minútach. 
Na štadióne Svätého Pavla v Neapole už v 2. minúte poslal z pravej strany strieľaný center pred šestnástku Boateng, nabiehajúcu Kroos si loptu pohotovo stlmil, a s prehľadom ju umiestnil vedľa gólmana De Sanctisa - 0:1. Futbalisti SSC sa dlho nevedeli presadiť vrátane Hamšíka. V 39. minúte však do šestnástky z pravej strany vnikol Maggio, ktorý prízemnou prihrávkou hľadal Hamšíka, ale loptu si nešťastne do vlastnej brány tečoval obranca Badstuber - 1:1. Klub z bavorskej metropoly tak inkasoval prvý raz od 7. augusta, kedy prehral 0:1 v úvodnom bundesligovom kole s Borussiou Mönchegladbach. Krátko po zmene strán rozhodca Benquerenca z Portugalska odpískal prísnu penaltu po ruke P. Cannavara. Lenže Gomezov nevydarený pokus De Sanctis kryl a tak sa mužstvá rozišli s deľbou bodov. 
V druhom stretnutí A-skupiny si mali blízko k prvému bodu hráči Villarrealu, ktorí však napokon prehrali 1:2 na ihrisku Manchestru City. Líder anglickej Premiership prehrával od 4. minúty po rýchlom góle Caniho, vyrovnanie obstaral po vlastnom zásahu Marchena a víťazný zásah si zapísal do štatistiky v nadstavenom čase Argentíčan Agüero. Napoak, "žltá ponorka" padá ku dnu a z troch zápasov nezískala zatiaľ ani bod.   
Bez straty kvetinky pokračujú v D-skupine futbalisti Realu Madrid, ktorí v utorok deklasovali na San Bernabeu tím Lyonu 4:0. Zverenci Jose Mourinha sú na čele skupiny so ziskom 9 bodov z troch duelov, pričom ani raz neinkasovali a majú skóre 8:0. Naopak, Lyon utrpel prvú prehru a prepadol sa v tabuľke na nepostupové tretie miesto.
V rovnakej skupine zaznamenali prvé víťazstvo futbalisti Ajaxu Amsterdam, ktorí vyhrali v Záhrebe nad tamojším Dinamom 1:0. Víťazný gól hostí dal Boerrigter. 
Vďaka prvému víťazstvu v skupinovej fáze oživil postupovú matematiku aj Manchester United. Červení diabli získali tri body, keď oba góly duelu na pôde rumunského Otelulu Galati dal z dvoch pokutových kopov kanonier Rooney. Oba tímy dohrávali s 10 hráčmi, v 66. minúte musel pod sprchy Vidič, na strane domácich nedohral zápas z rovnakých dôvodov Perendija. 
V C-skupine utpreli prvú prehru hráči FC Bazileju. Futbalisti švajčiarskeho zástupcu ťahali za kratší koniec proti Benfice Lisabon a po prehre 0:2 prepustili vedúcu pozíciu v "grupe" práve portugalskému tímu. Navyše, na druhé miesto sa pretlačili zverenci trénera Fergusona z Manchestru United.
Futbalisti tureckého Trabzonsporu v základnej zostave aj so slovenským obrancom Marekom Čechom utrpeli prvú prehru v skupinovej fáze LM, keď v utorkovom zápase podľahli na pôde CSKA Moskva 0:3. Do hry v tíme Trabzonsporu zasiahol aj druhý Slovák Marek Sapara, ktorý v 75. minúte striedal práve krajana Čecha. V drese ruského tímu, ktorý naopak zaznamenal prvé víťazstvo v B-skupine práve v 3. kole, zaznamenal dva góly Seydou Doumbia z Pobrežia Slonoviny.
Zaváhanie Trabzonsporu využili hráči milánskeho Interu, ktorí ukoristili tri body na horúcej pôde OSC Lille po výhre 1:0. Nerazzurri sa tak dostali do čela svojej skupiny, francúzsky zástupca čaká na premiérové víťazstvo v skupinovej fáze.  
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies