Koniec mája bude letný, možno sa dočkáme aj tropického počasia!

NETKY.SK • 21 Máj 2014, 16:26 • 2 min
Koniec mája bude letný, možno sa dočkáme aj tropického počasia!

BRATISLAVA - Počasie poslednej májovej dekády bude mať letný charakter a môže sa objaviť prvý tropický deň v tomto roku. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojej internetovej stránke s tým, že od pondelka (19.5.) prúdi do našej oblasti od juhu teplý vzduch.

slovakia

left justify in out

Podobne to bude aj v ďalších dňoch tohto týždňa. "Podľa aktuálnych predpovedných materiálov predpokladáme, že vo voľnej atmosfére bude najteplejšie v piatok (23.5.). V hladine 850 hPa (cca 1500 m) teplota dosiahne 13 až 16 °C. Pri malej oblačnosti tak teplota vo výške dva metre nad povrchom môže v južnej polovici územia vystúpiť až na 30 °C, čo by znamenalo výskyt prvého tropického dňa v tomto roku," prognózuje SHMÚ.

 

Teplý vzduch v našej oblasti zotrvá aj cez víkend, no ústav očakáva početnejšie prehánky a búrky, pravdepodobnosť tropických 30 °C je tak nižšia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies