Koniec Heynckesovej víťaznej série, Bayern po remíze bez ťažkostí postúpil do semifinále

NETKY.SK • 12 Apríl 2018, 10:39 • 2 min
Koniec Heynckesovej víťaznej série, Bayern po remíze bez ťažkostí postúpil do semifinále

MNÍCHOV - Nemecký futbalový klub Bayern Mníchov dosiahol šiestu semifinálovú účasť v Lige majstrov v rozpätí siedmich rokov. "Die Roten" v stredajšej odvete štvrťfinále európskeho pohára číslo jeden doma iba remizovali s hráčmi španielskeho FC Sevilla, čo im v súčte s minulotýždňovou výhrou (2:1) v Andalúzii stačilo.

slovakia

left justify in out

Tréner Bavorov Jupp Heynckes nenatiahol svoju rekordnú víťaznú sériu v tejto súťaži na 13 zápasov. To však 72-ročného rodáka z Mönchengladbachu mrzelo najmenej. Bol rád, že opäť priviedol mníchovské mužstvo medzi najlepšie kontinentálne kvarteto. Pred 5 rokmi sa Bayern Mníchov práve pod vedením Heynckesa tešil z celkového triumfu v LM, vo finále v londýnskom Wembley vtedy Bavori v nemeckom derby zdolali hráčov Borussie Dortmund.

"Som veľmi šťastný, že sme neinkasovali, pretože to bola priorita, ktorú som od hráčov žiadal. V takýchto dueloch si musíte udržať čisté konto. Kládli sme na to veľký dôraz. Sevilla aj v odvete ukázala svoju kvalitu. Jej hráči si verili, a to aj napriek tomu, že prvý zápas prehrali 1:2. Ďalším pozitívom je pre mňa to, že žiadny z hráčov sa nevykartoval na semifinále," vyhlásil Heynckes podľa oficiálnej stránky Európskej futbalovej únie (UEFA).

Na otázku, čo očakáva od semifinálovej fázy, odvetil: "V utorok ste v Manchestri a Ríme mohli vidieť, že v LM sa môže stať čokoľvek. Nemôžeme podceniť žiadne mužstvo, ktoré postúpilo do semifinále. Samozrejme, sme ambiciózni a túžime hrať v kyjevskom finále."

"Podvedome sme mysleli na to, že Sevilla potrebuje na postup dva góly. V prvom polčase sme neboli správne koncentrovaní. Ale nemyslím si, že to bol zlý zápas. Ak vstupujete do odvety s výhodným výsledkom z prvého zápasu, viete, že si stačí udržať čisté konto a idete ďalej," skonštatoval obranca Bayernu Joshua Kimmich.

"Sme radi, že sme v semifinále, ale je to len časť nášho plánu. Chceme sa dostať až do finále. Tento tím má veľké ciele. Výsledok 0:0 možno neulahodil všetkým fanúšikom, ale môžeme byť spokojní," cituje web UEFA.com slová mníchovského kapitána Thomasa Müllera.

Semifinálový žreb LM je na programe v piatok 13. apríla vo švajčiarskom Nyone.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies