Koniec Facebooku v Európe? Padol prelomový rozsudok!

NETKY.SK • 7 Október 2015, 08:28 • 2 min
Koniec Facebooku v Európe? Padol prelomový rozsudok!

BRUSEL - Európsky súd vydal včera verdikt, ktorý rozhodol o tom, že dáta na európskych serveroch nie sú v bezpečí. Toto rozhodnutie môže v značnej miere ovplyvniť pôsobenie Facebooku, Twitteru, alebo Google v Európe.

slovakia

left justify in out

Celý problém sa spustil žalobou Rakúšana Maxa Schremsa. Pred niekoľkými rokmi si nechal poslať všetky dáta, ktoré o ňom nazhromaždila spoločnosť Facebook. Výsledkom bolo viac ako 1200 strán textu. Prekvapením pre neho bolo, že spoločnosť archívovala dáta, ktoré už dávno zmazal a nenachádzali sa v jeho počítači. Preto podal na Facebok niekoľko žalôb a o jednej Európsky súd rozhodol. 

 

Súdny dvor EÚ včera označil za neplatné rozhodnutie Európskej komisie z roku 2000, podľa ktorého USA zaisťujú potrebnú úroveň ochrany osobných údajov predávaných z Európy do Spojených štátov. Práve tento verdikt by mohol znamenať revolúciu v sociálnych sieťach v Európe. Súd konštatoval, že dáta Európanov nie sú v Spojených štátoch v bezpečí a to by mohlo zásadne ovplyvniť prevádzku sociálnych sietí v Európe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona