Kongresmanka Watersová dostala ďalšie dve podozrivé zásielky: Nachádzala sa v nich bomba!

NETKY.SK • 25 Október 2018, 06:15 • 2 min
Kongresmanka Watersová dostala ďalšie dve podozrivé zásielky: Nachádzala sa v nich bomba!

LOS ANGELES - Dve ďalšie podozrivé zásielky, podobné tým, aké mali prísť bývalému americkému prezidentovi Barackovi Obamovi a ďalším vysokopostaveným demokratom, sa našli v pošte pre kalifornskú kongresmanku Maxine Watersovú.

slovakia

left justify in out

S poslednými dvoma balíčkami pre Watersovú, ktorá je demokratickou kongresmankou a známou kritičkou prezidenta Donalda Trumpa, tak vyšetrovatelia celkovo preverujú osem podozrivých zásielok obsahujúcich výbušné zariadenie. Ani jedna zo zadržaných zásielok nevybuchla a nikto nebol zranený. K zodpovednosti za tento incident sa doposiaľ nikto neprihlásil.

 

img

Kalifornská kongresmanka Maxine Watersová

Zdroj: SITA

 

Podľa nemenovaného zdroja balíky zaslané prominentným demokratom a do televízie CNN obsahovali prášok a úlomky skla. Vyrobené boli z asi 15 centimetrov dlhých plastových rúrok a pokrývala ich čierna páska. Každé zariadenie údajne obsahovalo malú batériu, podobnú batérii v hodinkách. Zdroj neuviedol, či bol prášok výbušný.

 

Starosta amerického mesta New York Bill de Blasio označil v stredu zaslanie výbušných zariadení bývalým americkým prezidentom Billovi Clintonovi a Barackovi Obamovi, ako aj spravodajskej televízii CNN v New Yorku za "teroristický čin".

 

img

Starosta amerického mesta New York Bill de Blasio

Zdroj: SITA

 

Prezident Trump sa vyjadril,  že Američania sa musia zjednotiť. "Hrozby alebo politické násilie, to v Spojených štátoch nemá miesto," vyhlásil Trump. Rozosielanie zásielok s výbušninami označil za "odporný čin" a informoval, že v tejto veci už prebieha "veľké federálne vyšetrovanie". "Sme extrémne nahnevaní, znepokojení a nešťastní z toho, čo sme dnes ráno videli, a dostaneme sa tomu na korienok," vyhlásil Trump.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies